SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 27-06-2022 12:24

Levent Altun yazdı

Levent Altun yazdı

Dünden bu yana elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar öfkeli. Gebze’nin birçok yerinde elektrikler gidiyor, geliyor!

Sadece Gebze değil, çevre ilçeler de zaman zaman elektrik kesintilerinden dolayı büyük mağduriyetler yaşıyor.

Elektrik kesintileri konu olduğunda elbette ki muhatabımız SEDAŞ yani Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. Sadece Gebze bölgesine değil, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illerine de bu firma elektrik dağıtımı sağlıyor.

Yani 4 milyona yakın nüfus. Yüz binlerce abone!

Yaşatılan bu mağduriyetlerde vatandaşların sadece SEDAŞ’ı suçlamaları bence çok yersiz! Sonuçta özel bir şirket ve kendince bu hizmete ticari olarak bakıyor ve öncelikli amacı daha çok para kazanmak ve daha az harcama yapmak!

Bence en büyük hata, elektrik hizmetini özelleştirmekti!

TELEKOM da özelleştirildi ancak internet sağlayıcı konusunda başka firmalar da olduğu için özel sektörde bir rekabet var ve tüm firmalar müşteri memnuniyetine, vermiş olduğu hizmetin iyi olmasına gayret göstermek zorunda!

Aksi halde A firmasını bırakır, B firmasına geçersiniz, B firmasını bırakır C firmasına geçersiniz. Telefon operatörlerinde, TV ve internet hizmetlerinde öyle değil mi? Canınızı sıktıklarında anında başka firmayla anlaşıyorsunuz.

Ama elektrikte öyle mi?

Ben SEDAŞ’ın verdiği hizmeti beğenmiyorum, başka firmaya geçeceğim deme şansınız var mı? Tabi ki yok! Çünkü devlet sizin adınıza sözleşme yapmış, sizin seçme şansınız yok!

Bizim adımıza SEDAŞ ile sözleşme yapan devlet acaba bizim adımıza da gerekli denetimi ve müşteri memnuniyeti konusunda da gerekli özeni gösteriyor mu?

Örneğin Gebze’de SEDAŞ’ın yaşattığı bu elektrik kesintileri rezaleti konusunda sayın yöneticilerimiz ne yapıyorlar?

Ama elektrik hizmetini devlet verseydi, vatandaş hükümete tepki göstereceği için ve doğal olarak ‘oy kaygısıyla’ devleti yönetenler de bu sorunu çözmek için çaba harcayacaktı!

Şimdi ise vatandaşın muhatabı SEDAŞ!

Ama vatandaş o muhatabı bir türlü bulamıyor çünkü şikayet telefonlarına da bakmıyorlar. Ne gelen faturalara ne de elektrik kesintilerine vatandaşın şikayet edebilme şansı neredeyse yok gibi!

Bu yüzden sadece SEDAŞ’a kızmak ve onu suçlamak da yersiz!

Bence bu temel ihtiyacı ve hizmeti özel bir şirkete devreden ve sonra da seyredenlerde aramak lazım suçu biraz da!

AdminAdmin