SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 25-07-2022 08:55

Kartepe'nin Başpehlivanı Tanju Gemici

Kartepe'nin Başpehlivanı Tanju Gemici

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen 16.Geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri’nde finale kalan Tanju Gemici rakibi Orhan Okullu’yu yenerek baş pehlivan oldu. Başpehlivana ödülünü Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman verdi.   

  

13 KATEGORİ 500 GÜREŞÇİ

 

16.Geleneksel Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri, Minik 1-2, Teşvik 1-2, Tozkoparan, Ayak Boyu, Deste Küçük, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük, Büyük Orta, Başaltı ve Baş olmak üzere 13 kategoride 39 başpehlivan olmak üzere toplam 500 güreşçi mücadele etti.

  

ATA SPORUMUZA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

16. Hergeleci İbrahim Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av. M.Mustafa Kocaman, “Tarihimizin bugüne atasporumuz yağlı güreşlerinin bir yenisini daha yapmanın coşkulu ve heyecanlı bir günü hep birlikte yaşıyoruz. Ata sporumuz yağlı güreşin güzelliklerini anlatmaya kelimeler yetmez. Güreşlerimizi Rahmetli Hergeleci İbrahim adına yapıyoruz” dedi.

 Çok sıkı mücadelelere sahne olan güreşlerin yarı finallerinde Tanju Gemici, Ertuğrul Dağdeviren’i, Orhan Okulu da Faruk Akkoyun’u mağlup ederek adlarını finale yazdırdı. Yaklaşık 20 dakika süren final mücadelesini Tanju Gemici, rakibini sırtüstü düşürerek kazandı ve 16. Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri’nin şampiyonu oldu. Final müsabakasının ardından dereceye giren pehlivanlar kupalarını Kartepe Belediye Başkanı Av. M.Mustafa Kocaman takdim etti.

AdminAdmin