SPOR
Giriş Tarihi : 26-06-2023 13:14

Gebze'nin futbol geleneği 25 Temmuz'da başlıyor

Bölgemizin bir futbol geleneği olan Basın Turnuvası 31. Yılında Gebzelilerle buluşuyor. Gebze Metin Oktay Stadı’nda 25 Temmuz-5 Eylül tarihleri arasında oynanacak turnuva maçları, akşam 20:00’da başlayıp, gece 24:00’a kadar devam edecek. Bu futbol şölenine tüm Gebzeliler davetli

Gebze'nin futbol geleneği 25 Temmuz'da başlıyor

Bölgemiz de genç yetenekler, tecrübeli yıldızlar, İstanbul ve Kocaeli’den katılan yıldızlarla Basın Turnuvası, seyir zevki yüksek, büyük çekişmelere sahne olan karşılaşmalara ev sahipliği yapıyor. Halı sahalarda oynanan turnuva maçlarının tamamı bu yıl Metin Oktay’a taşınıyor. Alaettin Kurt Stadı yanında ki, yüzme havuzu arkasında ki Metin Oktay Stadı, ölçüleri itibariyle 9 kişilik takımların mücadelesine ev sahipliği yapıyor. 30. Basın Turnuvası maçlarının finallerine ev sahipliği yapan Metin Oktay Stadı izleyenlere büyük keyif vermişti. Gençlik Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer ve Gebze İlçe Müdürü Hikmet Tatoğlu’nun da katkıları ile 31. Görkem Çiler Basın Turnuvası maçlarının tamamı Metin Oktay Stadı’nda oynanacak. Sıcak yaz gecelerinin bölgemizde ki en ciddi organizasyonu olarak futbol severleri buluşturacak.


3 AYRI KATEGORİ, ÖDÜL DOLU BİR GECE


Rahmetli Görkem Çiler’in adını taşıyan Basın Turnuvası, bu yıl üç ayrı kategoride düzenleniyor. Kurumların kendi çalışanlarıyla mücadele edeceği Kurumsal Turnuva, katılımın serbest olacağı kategori ve 40 yaş üstünün mücadele vereceği olgunlar turnuvası aynı tarihlerde başlayacak ve birlikte final yapacak. 3 şampiyon turnuva sonunda şampiyonlar ligi tadında mücadele verecek. Her kategorinin şampiyon ekibi 20 bin liralık hediye çeki ve kupanın sahibi olacak. İkinci takımlar ise 10 bin liralık ödülün sahibi olacak. Kura çekimi ile start alacak turnuvanın finalinde ise ödül gecesi yapılarak, takımlar kupa ve ödüllerini alacaklar.

31. GÖRKEM ÇİLER OLGUNLAR BASIN TURNUVASI


-1983 Ve öncesi doğmuş olanların forma giyebileceği olgunlar turnuvasında takımlar en fazla 25 kişi olacak oyuncu listelerini turnuva başlamadan turnuva komitesine teslim etmek zorundadır.
-Tüm oyuncuların 1983 öncesi doğum olmaları dışında, oyuncu kadrosunda ki isimlerin faal olup olmamasına bakılmayacaktır.
-Olgunlar Turnuvası’nda kalecilerin yaş sınırına bakılmayacak, kaleciler her takım için serbest olacaktır.
-Olgunlarda mücadele edecek ekipler takımlarında kaleci harici bir tane de yaş farkı aranmayacak, faal futbolcu oynatabilirler, her takmın kaleci ve bir oyuncusunda yaş sınırı ve amatör veya profesyonel olmasına bakılmayacaktır.

31. GÖRKEM ÇİLER KURUMSAL BASIN TUTNUVASI


-Kurumsal Turnuva da Mayıs 2023 öncesi işe girmiş olan, sigorta başlangıcı Mayıs ayında olanlar forma giyebilir.
-Takımlar kurum çalışanlarından oluşan en az 15, en fazla 25 kişilik listelerini turnuva başlamadan önce turnuva komitesine teslim etmek zorundadır. Turnuva boyunca bu liste esas alınacaktır.
-Tüm oyuncuların kurum çalışanlarından oluşacağı turnuvada kaleciler de yaş ve kurum çalışanı şartı aranmayacak. Kalecilerin faal olup olmamasına da bakılmayacak, tüm kurumlarımız için kaleciyi dışardan oynatmak serbest olacaktır.


31. GÖRKEM ÇİLER BASIN TURNUVASI KURALLARI


-Bu yıl turnuva maçları Gebze Metin Oktay Stadı’nda oynanacaktır. 25 Temmuz da start alacak turnuvamız 8 oyuncu, 1 kaleci, toplam 9 kişilik takımlar halinde oynanacaktır.
-Oyuncu değiştirmenin sınırsız olacağı turnuva maçlarına takımlar en fazla 18 kişi ile çıkabilecektir.
-Ofsayt kuralının uygulanmayacağı turnuva maçlarında yardımcı hakem bulunması zorunlu olmayacak, ancak maçların üç hakemle oynanması sağlanacak, yardımcı hakemler sadece taç, aut ve kornerler ile kritik gol kararlarında topun çizgiyi geçip geçmediği ile ilgili hakeme yardımcı olacaklar, nihai kararı her durumda maçın hakemi verecektir.
-Turnuva maçlarında ikinci sarı karttan dolayı kırmızı kart gören oyuncu, sadece o maçta forma giyemeyecek, direk kırmızı kart gören oyuncunun alacağı cezayı maçın hakeminin raporu doğrultusunda turnuva komitesi belirleyecektir.
-Turnuva maçları 25 dakikalık iki devre halinde toplam 50 dakika oynanacaktır.
-Takımlar, tek devreli lig esasına göre dörderli guruplarda karşılaşacak (başkaca bir karar alınmaz ise) ve ilk iki sıra bir üst tura yükselecektir.
-Takımların puan eşitliğinde öncelikli olarak kendi aralarında ki maçlara bakılacak, kendi aralarında ki maçta da eşitlik var ise, bu kez genel avaraj esas alınacaktır, burada da eşitlik var ise takımların attıkları gol sayısı dikkate alınacak, burada da eşitlik var ise takımların gördükleri kartlar dikkate alınacak, burada da eşitlik var ise üst tura çıkan ekibi kura atışı belirleyecektir.
-Takımların üçlü avaraj durumu söz konusunda olduğunda ise öncelikli olarak üç takımın kendi arasında ki maçlar dikkate alınacak, burada eşitlik var ise genel avaraj dikkate alınacaktır.
-Avaraj hesaplaması yapılırken, her hangi bir sebeple maça çıkmayan takımın oynadığı tüm maçlar ve aldığı skorlar yok sayılacaktır.
-Turnuvada gruplarında şampiyon olan ekipler, 20 bin lira değerinde hediye çeki ve kupa alacak. İkinci olan takımlar ise 10 bin liralık hediye çeki ve kupanın sahibi olacak.
-3 ayrı kategoride oynanacak Görkem Çiler Basın Turnuvası sonunda 3 şampiyon kendi arasında final maçı oynayacaktır. Katılım serbest kategorisinin şampiyonu direk finale yükselirken, kurumsal turnuva şampiyonu ile olgunların şampiyonu finale yükselmek için tek maç üzerinden karşı karşıya gelecek. Bu maçın galibi finalde katılım serbest kategorisinin şampiyonu ile mücadele edecek, bu maçın kazananı şampiyonlar şampiyonu olarak en büyük kupayı kazanacak.

AdminAdmin