SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 14-05-2020 18:02

Büyükakın, yeni ulaşım projesini tanıttı

Büyükakın, yeni ulaşım projesini tanıttı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Gebze Osman Hamdi Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, yeni ulaşım projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Büyükakın, yatırım tutarı 80 milyon lirayı bulan proje ile bölgedeki trafik sorununun çözüleceğini belirterek, “Gebze OSB bölgeleri ile Gebze ilçe merkezi ve D-100 Karayoluna bağlantı sağlayan TEM Otoyolu üzerindeki Tembelova ve Kirazpınar köprülerinde, özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyordu. Bu proje ile TEM Otoyolu’na kuzey ve güneyde paralel tek yönlü sürekli, yan yollar yapılacak. Her iki yan yol arasında geçişlere izin verecek dönüş noktaları inşa edilecek. Böylece doğu-batı aksındaki tüm sinyalize kavşaklar ortadan kaldırılacak. 500 gün de bitirilecek, 80 milyonluk ciddi bir yatırım. Gebze için hayati problem olan Gebze Tem Yan Yolları  Düzenleme Projesi ihale ve yer teslimini yaptık kısa zamanda başlayacak” dedi.

 

4 YENİ KÖPRÜ İNŞA EDİLECEK

 

Bölgede ulaşım ağının büyük ölçüde rahatlatacak proje kapsamında 4 yeni köprünün inşa edileceğini kaydeden Başkan Büyükakın” Kirazpınar Mahallesi ile Sultan Orhan, İnönü ve Arapçeşme Mahalleleri arasındaki otoyol mevkisinde mevcutta 2 çarpı 1 olarak hizmet veren Tembelova ve Kirazpınar Köprüleri 2 çarpı 2 şeritli olarak yıkılarak yeniden yapılacak. Yine proje kapsamında Tembelova Köprüsü’nün batısına 2 çarpı 1 ve Kirazpınar köprüsünün doğusuna 2 çarpı 1 şeride sahip yeni iki köprü inşa edilecek. Projenin köprü inşa çalışmaları yaklaşık olarak 35 milyon TL’ye mal oluyor” ifadelerini kullandı.

 

TOPLANTIDA SALGIN ÖNLEMİ

 

Proje tanıtım programına Büyükşehir Başkan Vekili Yaşar Çakmak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da katıldı.

AdminAdmin