GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-03-2024 22:24   Güncelleme : 04-03-2024 22:50

Ardahan Vakfı projelerini tanıttı

Ardahan Vakfı’nın Eğitim, Kültür, Sanat ve Tarih alanlarında yapmış olduğu 55’e yakın projesi düzenlenen muhteşem organizasyonla tanıtıldı.

Ardahan Vakfı projelerini tanıttı

Konuklara kaz eti ikram edildiği gecede Türk Halk Müziği Sanatçısı Nesrin Güneş söylediği birbirinden güzel türkülerle geceye renk katarken davetliler türküler eşliğinde halaylar çektiler.

 

CELİL ÜNLÜ PROJELERİ ANLATTI


Ardahan Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Çiler Boylu’nun organizasyonunu ve sunuculuğunu yaptığı gecede konuşan Ardahan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Celil Ünlü, vakfın kuruluş öyküsünü şöyle dile getirdi;

“Vakfımızın serüveni ilk olarak 2010 yılında şahsımın mezun olduğu okulu yani Ardahan Yatılı ilköğretim bölge okulunu ziyaret etmesi ve Ardahan YİBO Derneğini kurma fikrini ortaya atmasıyla başlamıştır. Bizler ilk kurulduğumuz YIL ağırlıklı Yatılı okullarda ve köy okullarında Eğitime katkı sunmak amacıyla kurulmuştuk. 2012 -2013 Yılında derneğimiz Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgesinde yaklaşık 200 – STK - içerisinde bölgenin en çok proje üreten en iyi Derneği seçilerek ödüllendirilmiştir. Vakfımız şimdiye kadar 60 adet proje üreterek yaklaşık 35 bin öğrenci giydirmiş olup, bölgemize branşlarına göre 322 öğretmenin atamasına raporumuz öncülük etmiştir. Özellikle bölgemizde şimdiye kadar Fen laboratuvar sınıfları , Bilgisayar sınıfları , Müzik sınıfları , Satranç sınıfları, Zeka oyunları sınıfları ve 30 dan fazla köyümüzde kütüphane kurulmuştur. Özellikle ODTÜ, Marmara ve Ege Üniversiteleriyle köylerimizde başta kadın hakları olmak üzere , kız çocuklarımızın okumaları ile ilgili de çeşitli eğitimler verilmiştir. Sizlerde takdir edersiniz ki bir Vakfın olmasa olması burslar olup, vakfımız aylık düzenli olarak 70 öğrencimize burs vermektedir. Şimdiye kadar ise 900 den fazla öğrencimize burs vermiştir 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem sonrasında 9 Şubat günü Vakfımız deprem bölgesine toplamda 4 Tır dolusu insani malzeme götürmüş olup ayrıca başta İskenderun olmak üzere, Defne ve Samandağ da yaklaşık 4.500 kederli ailemize dokunarak seyyar bir aş evi yapmıştır.

 

BURHAN AKTAŞ; ‘’EĞİTİM EN ÜYÜK MÜCADELELERİMİZDEN’’


Ardahan Vakfı Başkan Vekili Burhan Aktaş da, Vakıf olarak en büyük mücadelelerinden olan iyi bir eğitim ve öğrenim olduğu kadar Ardahan’ın değerlerini yüceltme, Ardahan’ın kutsallarını yaşatmak olduğunu söyledi. Eğitimde, kültürde, sanatta ve sosyal yaşamda Ardahan’ı en üst seviyelere getirmek ve oralarda tutmayı da hedef haline getirdiklerinin altını çizen Burhan Aktaş, ‘’Ancak doğru olursak kazanır, dik durursak başarırız. Dik durmayan, doğru olmayan, ilke tanımayan, hiçbir mücadele zafer kazanamaz, başarı sağlayamaz. Ardahan bizim öz yurdumuzdur. Burası bizim öz vatanımızdır. Biz Serhat illerinin ta kendisiyiz. Kocaeli şubemizi de, merkezi Gebze olacak şekilde açıyoruz’’ Şeklinde konuştu.


VAKFA DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ


Ardahan Vakfına vermiş olduğu desteklerden dolayı; Ardahan eski Milletvekili Saffet Kaya, MHP geçmiş dönem MYK üyesi İş İnsanı Erkan Azeri, İş İnsanı Ali Rıza Nasıroğlu, Kocaeli KAISİAD Başkanı İş İnsanı Haşmet Uçar, Darıca Karslılar Derneği Başkanı Ali Şen, İş İnsanı Enes Selimoğlu, İş İnsanı Haşim Düz, Sevim Akdeniz, Av. Müzeyyen Çiftçi, Av. Muzaffer Polat, İş İnsanı Adem Akkaş, iş İnsanı Turhan Samat, İş İnsanı Metin Polat, İş insanı Ertuğrul Işık, İş insanı Aytaç Kalaycı, CHP Gebze belediye meclis üyesi Sinan Çeper, günün anısına teşekkür plaketi takdim edildi.

Konuşma ve plaket takdimin ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Nesrin Güneş söylediği birbirinden güzel türkülerle geceye renk katarken davetliler türküler eşliğinde halaylar çektiler. Batı Yakası İmtiyaz Sahibi Bülent Kömürcü de geceye destek verenler arasındaydı.


GECEYE YOĞUN KATILIM


21.21 23.donem Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dinç, CHP Gebze İlçe başkanı Gökhan Orhan ve yön., MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Rıza Nasıroğlu, MHP önce ki dönem MYK üyesi Erkan Azeri,İyi Parti Gebze önce ki dönem İlçe Başkanı Av.Burak Uluköylü , DSP Çayırova İlçe Başkanı Beysefa Yılmaz, Gebze Ticaret ve Sanayi Odası Yön.Kur.uyesi Sinan Yücel, Chp Gebze Belediye Meclis üyesi Şahin Yılmazel, Chp Gebze Belediye Meclis üyesi Sinan Çeper, Chp Derince Meclis üyesi Yakup Deniz Meclis üyesi adayları , Ak Parti Gebze Belediye Meclis üyesi adayı Mehmet Fatih İşlek, Ak Parti Darıca Meclis üyesi Adayı Veysel Özgür, Chp Gebze Belediye Meclis üyesi Adayı Engin Sözbir, İyi Parti Çayırova Belediye Meclis üyesi Adayı Kader Aras, İyi Parti Körfez Belediye Meclis üyesi Adayı Zehra Demirbaş, Kocaeli Gençlik ve Spor İl müdürlüğü şube müdürü Metin Çimli, Kocaeli Kaisiyad Başkanı Haşmet Uçar ve yön., Tümkiad İstanbul Anadolu Yakası Bölge Müdürü Enes Selimoğlu, Marmara Kaisiad Başkanı Şamil Yalçın, kurucu başkan Ufuk Ekinci ve yön., Gebzesiad Başkanı Muhammed Cihad Demirtaş ve yön., Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan vekili-Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Altun, Kocaeli Ardahanlılar Derneği Başkanı Alpay Aydemir, Kocaeli Karslılar Derneği, Gebze Kars Ardahan Iğdır Derneği Başkanı Metin Baytöre, Başkanı Alper Yılmaz, Darıca Ardahanlılar Derneği Başkanı Bülent Işık ve yön., Kocaeli Anadolu İlleri Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Alican Kazgan, Darıca Karslılar Derneği Başkanı Ali Şen ve yön., Bekader Kocaeli İl Başkanı Kınyas Bakar , Ankara Ardahan İl Derneği Başkanı Yücel Aktaş ve yön., Çayırova Kars Ardahan Iğdır Derneği Başkanı Aytekin Sır ve yön., Kocaeli Kars ili Derneği Başkanı Ertekin Akbulak, Serhat İlleri Kars Ardahan Igdır Derneği Başkanı Fuat Katkay, Kocaeli Selim'liler Derneği Başkanı İbrahim Keskin, Kocaeli Kaı Vakfı önce ki dönem başkanlarından Mehmet Irak, Kocaeli Kaı Vakfı Başkan Yardımcısı Ayhan Kavuret, Çetinsu Derneği Başkanı Olgun Keskin, Ortageçit Derneği Başkanı Güven Dede, Muhtar Adayı Hemşehrilerimiz , Darıca Nene Hatun Mahallesi Muhtar Adayı Hakan Uğurlu ve azaları, Gebze Mevlana Mahallesi Muhtar adayı Çakırer

Ardahan Vakfı Kurucuları ve yönetimi

Celil Ünlü. Adem Düz, Burhan Yıldırım , Burhan Aktaş, Resul Aktürk, Evren Öztürk, Aslan Murat Şenel

 

Ardahan Vakfı Yüksek İstişare Kurulu

Müzeyyen Çiftçi, Sevim Akdeniz, Ahmet Birol Gündaş, Turgay Pekbay, Çiler Boylu, Ercan Öztürk, Yudum Çimen

AdminAdmin