SPOR
Giriş Tarihi : 13-12-1901 23:45

Gülen Darıca ve Türk futboluna vurgu yaptı

Gülen Darıca ve Türk futboluna vurgu yaptı

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) haziran ayında yapacağı Olağan Seçimli Genel Kurulda mevcut tek aday konumunda bulunan Nihat Özdemir’in davetlisi olarak iftara katılan Darıca GB A.Ş. yönetim kurulu başkanı Arif Gülen burada yaptığı konuşmada Darıca ve Türk futbolundaki olumsuzlukları gözler önüne serdi. Gülen Darıca için ‘’geçmiş yönetimin bıraktığı hesaplara göre nereye, ne vermiş ne borçlandırmış hepsi bakkal defteri misali. Darıca GB AŞ bu noktadan sonra düşüp, çıkan bir kulüp olmayacak.’’ Dedi.

 TFF haziran ayında yapacağı Olağan Seçimli Genel Kurulda mevcut tek aday konumunda bulunan Nihat Özdemir’in davetlisi olarak iftar yemeğine profesyonel kulüp başkanları katılım gösterdi. Özdemir’in yakın ilgi gösterdiği kulüp yöneticileri de  Haziran’daki seçimde  kendilerine destek sözü verdiler. Yapılan iftar sonrasında kulis konuşmaların da sıkıntıları ve yaşadıkları zorlukları konuşan kulüp yöneticilerine Arif Gülen’de dahil oldu.

KİMSE YALANDAN NUTUK ATMASIN!

Toplantıda söz alıp konuşan Gülen “Sayın Özdemir camiamız adına öncelikle bizleri buruda ağırlamanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Şahsıma ait anonim şirketler grubuna Darıca GB kulübümüzü de dahil ettik. Böyle bir plan ve projemiz olmadığı halde spor camiasına da giriş yaptık. Evet çok isteyerek, hazırlıklı bir şekilde bu işe talip olmadık. Ancak yıllardır da “çoluğumun, çocuğumun rızkını veriyorum. Mesaimi harcıyorum. Sahibi yok! Bu kulüp beni yedi bitirdi!” gibi gerçekten uzak naralar atmayacağım. Kimse istemediği bir yere zorla getirilemez. Kimse menfaati olmadığı yerde durmaz. Benim menfaatim de yaşadığım, ticaret yaptığım, siyaset yaptığım kentin adını taşıyan ve şirketleşen Darıca GB’mizi profesyonel bir anlayış ile sporcu yetiştiren, bundan kar eden, bölgesine katkı sağlayan bir kurum haline getirmek olacaktır” dedi.

2 YILDA 27 MİLYON TL BUHAR OLMUŞ

Gülen “Darıca bölgesi Türkiye’mizin şirin, güzel bir ilçe. Bu ilçenin adını taşıyan tek profesyonel kulübü için sadece son 2 yılda 27 Milyon TL harcanmış. Yada 27 Milyon TL akışı olmuş, borçlandırılmış. Böylesine astronomik bir rakamın döndüğü sezonda 130 Bin TL’den dolayı transfer tahtasını açamamıştır. Mevcut belediye başkanının aday gösterilmemesi nedeni ile kulüp şirketleştirilmiş ve yabancı bir şahsa satışı yapılmıştır. Ve ben aracı olarak girdiğim bu kaos içerisinde klubün hisselerini alarak durumu dengelemeye çalıştım. Kulubü aldığımız günden itibaren diğer şirketlerimizin yönetim anlayışını işleyişini oraya da yansıttık. Mali danışmanlarımız ile hukukçularımızın ortaya çıkardıkları veriler üzüntü verici. Kim, nereye, ne vermiş ne borçlandırmış hepsi bakkal defteri misali. Darıca GB AŞ bu noktadan sonra düşüp, çıkan bir kulüp olmayacak. Darıca GB bu liglerin Fenerbahçe’si, Galatasaray’ı, Altınorduspor’u olacak. Bölge gençleri ile mücadele eden, profesyonel liglere futbolcu kazandıran kulüp olacağız” dedi.

 

 

AdminAdmin