SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 16-10-2020 11:14

Levent Altun yazdı

Levent Altun yazdı

Bir köşe yazayım dedim, ne yazacağımı şaşırdım. Gebze, Kocaeli, Türkiye’de her an şaşılacak gelişmelere şahit oluyoruz.

Bugün aşure gibi yapalım; gündemleri birbirine karıştıralım biraz.

Gebze belediyesinin yandaş gazetelere yaptırdığı ‘uçuyoruz’ haberleri bana aynı yandaş gazetelerin Türkiye ekonomisi için attıkları ‘uçuyoruz’ manşetlerini hatırlattı.

Bu haber Gebze’de bazı gazetelerin belediyelerden beklentilerini ve yerine getirilmediği için ortak saldırılarını da gün yüzüne çıkardı. Belediyeler yerel gazetelere destek vermeli ama vermedi diye de gazetecilik bir silah olarak kullanılmamalı.

Ne yazık ki gazeteciliği silah olarak kullananların sayısı artıyor. Kim reklam vermiyorsa, saldır! Bu tutum ne gazeteciliğe ne de insan ahlakına sığar. Bunların yüzünden gazetecilik itibarsızlaşmaya başladı. İnsanlar ne yazık ki hepsini aynı kefeye koymaya başladılar ki bu da çok yanlış. Çok şükür ki biz bu meslekte çok para kazanmıyoruz ama namerte de boyun eğip muhtaç olmuyoruz!

Lütfen herkesi aynı kefeye koymayın. İyilere sahip çıkın, kötüleri ayıklayın ki bu iş düzelsin.

Öte yandan, Kartepe’deki tecavüz iddialarını haber yapan Bülent Karagöz ve Faruk Bostan’ın halen daha tutuklu olması üzücü. Umarım bir an önce serbest kalırlar.

Elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedeli ve TRT payı beni en çok sinirlendiren maddelerden birisi. Kayıp kaçağı önleyecek olan vatandaş değil ki, vatandaştan niye kesiyorsunuz? TRT payı da çıkarılmalı.

Diyanet’in Suriye’de konut projesi de beni sinirlendiren gündemlerden birisi. Birçok bakanlığın toplamından daha çok bütçeye sahip olan Diyanet bir de bunun için yardım kampanyası başlatmış. Bu kadar da olmaz yani! Kendi vatandaşını ve yoksulun dururken Suriyelilere Suriye’de konut yapma işi ne nereden çıktı?

Koronavirüs en öncelikli gündemimiz ama artık aynı şeyleri yazmaktan ve insanlar da okumaktan eminim sıkılmıştır. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek deliliktir demiş Einstein. Her gün vaka sayıları artıyor. Kurallar, uygulamalar, yöntemler ve insanlar aynı olduğuna göre nasıl düşeceğini bekliyoruz ki? Cafe ve restoranlar tıklım tıklım, otobüsler kalabalık, herkes hiçbir şey yokmuş gibi hayatını sürdürüyor.

Ekonomik kriz artık o kadar kanıksanmış ki şaşılacak bir durum. Gezi olaylarında dolar 1,82’den 1,90’a çıkınca isyan edenler, dolar 8 liranın üstüne çıkınca nasıl da çark ediyorlar. Maliye bakanına olan umudum, ‘dolarla mı maaş alıyorsun?’ sorusu kadar mantıklı…

İzmit belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ‘çöp’ reklamını Gebze’deki billboardlara koyması Gebze’deki bazı CHP’lilerin hoşuna gitse de objektif bakarsak yanlış olduğunu görürüz. İzmit Belediyesi ile Gebze’nin ne bağı olabilir? Gebze belediyesi İzmit’e reklam koysa tepki göstermez miyiz? Şimdi diyeceksiniz ki, Kocaeli büyükşehir belediye başkan adaylığına hazırlanıyor. Adaylığa böyle mi hazırlanılır? Fatma hanım Gebze’de hangi dernek, mahalleye ziyaret yapmış? Hangi partilileri ile oturup Gebze’ne neler yapılabileceğini konuşmuş? Gebze’yi ve Gebzelileri yok sayıp sonra bir billboardla insanlardan oy mu isteyecek? Sosyal medyada popüler olabilir ama iç yüzünde kendi partisinden ve partililerinden yoğun bir şikayet var. Şikayetin sebebi, başkan olduktan sonra değişmesi ve insanlara yukarıdan bakması.

Bu aralar CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın meclise sunduğu önergeler son derece önemli ve ses getiriyor. Özellikle Osmangazi Köprüsü ve elektrik faturalarında vatandaşa yüklenen bedeller, Kocaeli bölgesindeki öğrencilerin tablet ve internet sorunu, sanayici ve esnafın yaşadıkları ön planda.

İlçe örgütlerinde Gebze ve Çayırova’nın gündem takibi ve çalışmaları gayet başarılı.

Ak Parti ise Gebze’de eski ve tecrübeli oyuncuları sahaya sürmüş durumda, ne kadar başarılı olacaklarını süreç gösterecek. Umarım eski ilçe yönetiminin uyguladığı ayrımcılık politikalarını devam ettirmezler!

Fatih Devlet hastanesinde Kızılay kolilerini görenler şaşkınlığını gizleyemedi. İhtiyaç sahiplerine dağıtılan koliler hastane çalışanlarına neden dağıtıldı? Kızılay Gebze şube başkanı Oya Tuncel kendilerinin ilgisi olmadığını söyledi. Diğer şubeler aramadı. Hastane yetkilileri de aramadı nedense…

 

AdminAdmin