GÜNDEM
Giriş Tarihi : 28-07-2023 14:30

Levent Altun yazdı

Levent Altun yazdı

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Gebze’nin il yapılması ile ilgili bir kanun teklifi verdi.

Bu kanun teklifi mecliste görüşülür mü?

Görüşülse, kabul edilir mi?

Meclis aritmetiğinde Ak Partili milletvekili sayısı daha fazla olduğu için elbette muhalefet milletvekilinin kanun teklif önerisinin kabul görmeyeceği büyük olasılık.

Kaldı ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Ak Parti hükümetinin de Gebze’nin il olmasına sıcak bakmadığını biliyoruz. Gebze belediye başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bu konuda derin bir sessizliğe bürünmesinin sebebi bu.

Ak Parti Gebze ilçe başkanı Recep Kaya’nın her demecinde, ‘Yaparsa Ak Parti yapar’ gibi topu taça atan bir yaklaşım sergilemesinin sebebi de bu. ‘Yapması gerekir’ sözü ile ‘yaparsa Ak Parti yapar’ sözü arasında büyük bir fark var.

Durum böyle diye Gebze’nin il olma beklentisine sessiz mi kalacağız? Bu haksızlığı kabullenecek miyiz? Elbette hayır!

Nail Çiler’in de yaptığı bu. Hakkımız olan il beklentisini Türkiye’nin her platformuna taşımak, yapılabilecek ne varsa yapmak ve Gebze’nin dinamiklerini harekete geçirmek.

Gebze’deki bu dinamiklerin en önde gelen kuruluşu tabi ki Gebze Ticaret Odası.

Önceki gün meclis toplantısı vardı. Gebze Ticaret Odası’nın 2009 ile 2023 yılları arasında yani tam 14 yıl boyunca başkanlığını yapmış, Gebze Ticaret Odası’nı Türkiye’de en üst seviyeye getirmiş olan Nail Çiler, oy birliğiyle Onursal başkan seçildi.

Bu çok önemli ve değerli bir durum.

Dün akşam sosyal medyaya göz atayım dedim. Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu’ndan bir mesaj geldi. “Gebze il olmalı” ismiyle bir web sitesi kurulmuş, bir sayfa açılmış. Güzel de bir tasarım yapılarak tüm kişi ve kurumlara gönderilmiş.

Oğuz başkanın gönderdiği o tasarım, birkaç saatte binlerce kişiye ulaşmış. Bugün on binlerce kişinin paylaştığına ve yüz binlerce kişinin bu güzel mesajı okuduğuna eminim.

Güzel bir farkındalık, olması gereken bir şehir sahiplenmesi. Oğuz başkanı ve emeği geçenleri kutluyorum.

Gelelim Nail Çiler’in verdiği kanun teklifine.

Nail çiler, Gebze’nin il olma gerekçelerini sıralarken, Gebze'nin nüfusunun 400 binin üzerinde Türkiye'nin en büyük sanayi kentlerinden biri olduğunu belirtiyor ve "Gebze'nin il olması, bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan daha da gelişmesini sağlayacak ve yönetim yapımızın güçlenmesini sağlayacaktır" diyor.

Gebze’nin il olmasını gerektirecek onlarca madde sayabiliriz. Ama Gebze’nin il olmamasını gerektirecek bir tane madde sayabilir misiniz? Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 il olacaksa yeni il yapılacak yerlerin başında Gebze gelmeli. Bunu her yerde dillendirmeye, bu haklı beklentimiz gerçekleşene kadar çabamızı sürdürmeliyiz.

AdminAdmin