GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-04-2023 13:37

Levent Altun yazdı

Levent Altun, Nail Çiler'in milletvekilliği adaylığını yazdı

Levent Altun yazdı

Gebze Ticaret Odası Başkanlığı görevini bırakarak CHP Kocaeli milletvekili aday adaylığı başvurusunu yapan ve siyasete atılan Nail Çiler, siyasetçi gömleğiyle dün sahaya indi.

Gündüz çarşıya çıktı, esnafla görüştü. Akşam gazetecilerle iftarda bir araya geldi, Gebze’ye dair yine önemli mesajlar verdi.

Eskiden bunları Gebze aşığı bir Gebze Ticaret Odası Başkanı olarak yapıyordu, şimdi Gebze aşığı bir siyasetçi ünvanıyla yapıyor.

Genelde siyasetçiler seçim zamanı bunları yapar. Oysa Nail Çiler siyasetçi olmadan önce GTO başkanı olarak yıllardır bunları yaptığı için insanlar hiç yadırgamadı. Şimdi Nail Çiler’in önünde bambaşka bir yol var bu yol sadece Nail Çiler’in değil Gebze’nin de yolu.

Nail Çiler Gebze’de bir marka olmuş bir isim. Yıllardır herkes siyasete girmesini bekliyor. Çünkü Gebze’nin sorunlarını dile getirmek önemli ama bu sorunların çözümünü sağlamak daha önemli.

Gebze ile ilgili bugüne kadar her konuda gündem yaratan, Gebze’nin lehine olan her gelişmede parmağı olan, Gebze’nin aleyhine olan konularda ‘ses’ olarak bu olumsuzluğun ortadan kaldırılmasını sağlayan bir isimdir Nail Çiler.

Hiç kimsenin söylemeye cesaret edemediği şeyleri söyleyen biri Nail Çiler.

Üstüne vazife olmayan (!) her şeye bir şehir sevdalısı olarak sorumluluk alan ve o sorunu çözmeye çalışan biri Nail Çiler.

İş dünyasını temsil etmek, temsil ettiği kurumu Türkiye’nin göz bebeği haline getirmek hiçbir zaman yetmedi O’na.

On binlerce öğrenciye burs verilmesini sağladı.

İhtiyaç sahibi insanlara yardım elini uzattı, on binlerce erzak ve kumanya dağıttı.

Gebze’de sağlık sorununa el attı; 112 acil servis istasyonları kurulmasını sağladı, hastanelere destek verdi.

Eğitim sorununa el attı; Gebze’ye okul yaptırdı, eğitim kurumlarına yardım etti.

Spora el attı, spor kulüplerinin elinden tuttu.

Darıca’ya her alanda hizmet veren sağlık kompleksi kurdu, Dilovası’na ihtiyaç sahibi vatandaşların her ay ücretsiz alışveriş yaptığı sosyal etki merkezini kurdu.

Saymakla bitmez.

Mobil Aşevi kurdu, nerede bir felaket varsa o aşevi oraya yetişti.

En son 6 Şubat’taki deprem felaketinde ilk yetişen yine Nail Çiler ve ekibi oldu. Mobil aşevi, ekmek fırını ve yüzlerce tır yardım ekibiyle örnek oldu.

Nail Çiler’i uzun uzun anlatmaya gerek yok. Herkes tanıyor, herkes biliyor zaten.

Şimdi yeni şeyler anlatma zamanı.

Hem onun hem de bizim.

Her yıl eşi Sevgi hanım ile birlikte gazetecileri geleneksel olarak iftar programında ağırlıyordu, bu kez siyasetçi gömleğini giyerek ağırladı. Gazetecilerin tamamı neredeyse oradaydı. Siyasi partilerin toplayamadığı ve bir araya getiremediği kitleyi tek başına topladı yine.

Her kesimden, her bölgeden, her kurumdan temsilci vardı.

Nail Çiler gazetecilerden destek istedi, onlar da alkışla yanıt verdi.

Konuşmasında önemli mesajlar verdi. Gebze’nin büyük şehirli il olması gerektiği, Gebze’nin sorunları, ülke ekonomisinin kötü durumu…

Siyasi görüşü ne olursa olsun herkesi kucaklayacağını söyledi, çünkü siyasi görüşü ne olursa olsun insanların onu desteklediğini biliyor.

Herkes kabul ediyor ki Nail Çiler’in milletvekilliği Gebze için çok büyük bir şans. Merhum Alaettin Kurt’tan bu yana hep güçlü bir Gebzeli siyasetçi eksikliğini yaşadık. Nail Çiler gelecekte bu eksikliği ortadan kaldırabilecek bir isim olacak.

AdminAdmin