GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-08-2019 09:42

Başkan Çiler, Osman Hamdi Bey için devreye giriyor

Başkan Çiler, Osman Hamdi Bey için devreye giriyor

Gebze’nin Eskihisar köyündeki dünyaca ünlü ressam Osman Hamdi Bey Müzesi’nin kaynak yetersizliği nedeniyle restorasyonunun yapılamaması ve içinin boşaltılması kamuoyunda büyük yankı bulurken, tarihi değerlere verdiği destekle ön plana çıkan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de konuyla yakından ilgilendiğini ve ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Haberimizin ardından konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Başkan Çiler, bu konuyla ilgili Kurban bayramından sonra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile görüşeceğini belirterek, “Gebze Ticaret Odası olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Herkesin bu konuda destek olması lazım. Geçtiğimiz günlerde müzeye gittim ve o halini görünce üzüldüm. Tarihi dokumuza ve değerlerimize sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

 

TARİHİ DEĞERLER ÖN PLANA ÇIKARILMALI

 

Gebze’nin tarihi ve turistik değerlerinin ön plana çıkarılması konusunda yıllardır büyük çaba harcayan ve çalışmalar yapan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, kendisini ziyarete gelenlere Osman Hamdi Bey’in eserlerini hediye etmesiyle biliniyor.

Osman Hamdi Bey müzesinin yanı sıra Kartaca komutanı Anibal’in mezarının da bulunduğu Gebze’de tarihi dokuyu yaşatmak için geçmişte burada da çeşitli etkinlikler yapan Nail Çiler, Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği Hünkar Çayırı için de büyük mücadele göstermişti.

 

 

MÜZENİN İÇİ BOMBOŞ

 

Gebze Eskihisar’daki Osman Hamdi Bey müzesinin içinde şu anda perdeler hariç hiçbir şey yok! Tablolar ve eşyalar Müzeler müdürlüğüne götürülürken, bakım ve onarım çalışmaları ise kaynak yetersizliği nedeniyle yapılamıyor.

Dünyaca ünlü ressam Osman Hamdi Bey’in müzesi ziyarete kapalı olduğu gibi, bahçesi de atıl durumda bekliyor.

 

AdminAdmin