EKONOMİ
Giriş Tarihi : 30-09-2014 05:11

Alper Kanca, Avrupada başkan yardımcısı

Alper Kanca, Avrupada başkan yardımcısı

Şekerpınar’da kurulu Kanca Dövme Çelik A.Ş.’nin Genel Müdürü Alper Kanca, üçüncü kez Avrupa Dövmeciler Birliği’nin (EUROFORGE) başkan yardımcılığı görevine seçildi.

Kanca’nın, Dünyanın önde gelen otomotiv markaları başta olmak üzere makine, savunma, enerji sektörlerinin üretimlerinde vazgeçilmez ve büyük önem taşıyan dövme parçaları üreticilerini aynı çatı altında toplayan Avrupa”nın tanınmış ve etkin bir meslek örgütü olan Avrupa Dövmeciler Birliği’nin başkan yardımcılığını üçüncü kez üstlenmesi hem ülkemizde hem sektörde memnuniyetle karşılandı.

Türkiye’nin de 2000 yılından sonra gözlemci olarak faaliyetlerine katıldığı ve 2006 yılında resmen üye olduğu EUROFORGE’de Türkiye’nin yeri oldukça önemli.

Türk dövme sanayisi, iş hacmi, bilgi birikimi, teknolojisi ve Avrupaya olan ihracatı sayesinde EUROFORGE derneği içinde saygın bir yer edindi. Bunun bir göstergesi olarak da, 2010 yılında Brükselde yapılan Genel Kurulunda  Alper Kanca, Avrupa Dövmeciler Birliği (EUROFORGE)nin Başkan Yardımcılığı görevine seçilen ilk Türk olmuştu. 2012 Ekim ayında ikinci defa bu göreve layık görüldü.

Alper Kanca 2 Yıllık görev süresinin dolması sonrası, bu sürede yaptığı başarılı çalışmalara gösterilen güvenin bir karşılığı olarak geçtiğimiz günlerde İsveç in başkenti stockholmde yapılan genel kurulda üçüncü kez aynı göreve seçildi. 

Bu başarının, Türk Otomotiv tedarikçiklerinin, Türk yan sanayicilerinin geldiği konumu ve uluslar arası arenada gördüğü kabulü vurgulaması açısından oldukça önemli olarak görülüyor.

AdminAdmin