GÜNDEM
Giriş Tarihi : 22-02-2023 23:05   Güncelleme : 22-02-2023 23:08

Alkışlar GTO ve Nail Çiler'e (VİDEO-FOTO)

Gebze Ticaret Odası, deprem bölgesindeki çalışmalarıyla övgü topluyor.

Alkışlar GTO ve Nail Çiler'e (VİDEO-FOTO)

LEVENT ALTUN

Nail Çiler başkanlığındaki Gebze Ticaret Odası yıllardır Gebzelilerin gönlünde taht kurmuştu şimdi de tüm Türkiye’nin gönlünde taht kuruyorlar.

6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ilimizde 42 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremler yüzünden ülke olarak büyük bir acı içindeyiz.

O günden beri tüm Türkiye’de olağanüstü bir yardım seferberliğini var. Kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına, iş dünyasından işsiz vatandaşına kadar herkes yapabileceği ne varsa elinden geldiğince yapıyor.

Ülke ve toplum olarak bu yaraları birlikte saracağız, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Türk halkının merhameti, vicdanı ve yardımseverliği geçmişten günümüze ve yarınlarımıza en büyük sermayemiz.

Deprem bölgesindeki yardım seferberliğinde Gebze Ticaret Odası en çok dikkat çeken kurum olarak ön plana çıkıyor.

Gebze’de sadece temsil ettikleri iş dünyasının değil, şehrin her alanında eksik ne varsa onu tamamlamak için seferber olan Gebze Ticaret Odası aynı duyarlılığı şimdi deprem bölgesi için gösteriyor.

Nasıl ki Gebze’nin sağlık, güvenlik, eğitim, ihtiyaç sahiplerine yardım gibi konularında inanılmaz işler başaran Nail Çiler ve ekibi şimdi de aynı özveri ile adeta deprem bölgesinin göz bebeği olmuş durumda.

Gazeteci olarak gözlemliyoruz, gerçekten Gebze Ticaret Odası ile gurur duyuyoruz. O bölgedeki meslektaşlarımız bile örnek gösteriyor.

Depremin daha ilk gününden Deprem Koordinasyon Merkezi kuran Nail Çiler ve ekibi, yardım tırlarını, 120 bin kişiye sıcak yemek verecek kapasiteye sahip Mobil Mutfak tırı ile Mobil aşevini personelleri ile birlikte hemen deprem bölgesine gönderdi.

Daha önce bazı kesimler tarafından ‘ne gerek var?’ denilen o Mobil aşevi sayesinde deprem bölgesinde arama kurtarma ekiplerine, güvenlik görevlilerine ve sahadaki gönüllülere sıcak yemek verilmeye başlandı.

Hemen ardından depremzedelerin ihtiyaç duyduğu temel gıda, sağlık, hijyen ve medikal ürünlerinden tutun da mobil su arıtma ve mobil tuvalet sistemlerine, barınma konteynerlerinden tutun da ısınmak için üretilen sobaya kadar tam 106 TIR malzeme gönderildi.

Mobil aşevi her gün on binlerce insanımıza sıcak yemek dağıtırken, ekmek ihtiyacı da yine Gebze Ticaret Odası’nın mobil fırınından karşılanıyor.

Bu kadar devasa bir yardım koordinasyonunun oluşturulması ve gerçekleştirilmesi gerçekten övgüyü ve alkışı hak ediyor.

Elbette bu büyük başarının kahramanları, Gebze Ticaret Odası’nın başkanından yönetimine ve tüm çalışanlarına ait.

Gebze’nin adının deprem bölgesinde övgüye anılmasına vesile olan ve o bölgedeki insanlarımıza en küçük bir yardım sağlayan hangi kişi ve kurum varsa hepsine yürek dolusu teşekkürler.

AdminAdmin