GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-02-2017 03:31

Nail Çilerden büyük müjde

Nail Çilerden büyük müjde

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Vergi Haftası’nda Gebze için çok önemli bir müjde verdi. Çiler, 2 vergi dairesi bulunan Gebze’de Mayıs ayından itibaren de İhtisas Vergi Dairesi’nin hizmet vermeye başlayacağını müjdeledi.

Gebze Ticaret Odası’nın Şubat ayı meclis toplantısında konuşan Nail Çiler, ilk olarak Kocaeli’nin vergi gelirlerinin Türkiye’deki 72 ilin vergi toplamından fazla olduğunu vurgulayarak, “72 ilin toplam vergi geliri yaklaşık 56 milyar lira, Kocaeli’nin ise 58 milyar lira. Gebze, Kocaeli’den toplanan vergilerin yüzde 55’ini karşılıyor. İhtisas Vergi dairesi çok önemli, bu müjdeyi de vergi haftasında vermekten çok mutluyum” diye konuştu.

 

Vergide ödül sistemini biz önerdik, kabul gördü

 

Gebze Ticaret Odası olarak sadece bölgemiz için değil ülkemiz adına da önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Çiler, “Vergide ödüllendirme sistemini yıllar önce biz önerdik, kanunlaşması bizi çok mutlu etti. Bunun yanı sıra iflas erteleme, ihracatçılara hususi pasaport, çek yasası, sicil affı ve taşınır rehni kanunlarını da önerdik. Bu konular da görüşülüyor. Gebze adına ise üniversite kurulması, metronun Gebze’ye kadar gelmesi gerekliliği ve Gebze’deki askeri kışla arazisinin TOKİ’ye devredilmek yerine fuar alanı, yurt ya da halkın kullanabileceği bir proje gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladık” dedi.

 

GTO Vakfı hizmete devam

 

Toplantıda Gebze Ticaret Odası Vakfı’nın faaliyetleri de görüşülüp karara bağlandı. Başkan Çiler, Vakıf ile ilgili olarak da, “130 bin lira ile kurmuş olduğumuz vakfımızın kasasında yaklaşık 3 milyon lira bulunmaktadır. Bölgemizin ekonomik, kültür ve sanat hayatına katkı sağladığı gibi birçok projeyi gerçekleştirmiş, birçoğu da devam etmektedir. 3 noktada 112 acil servis istasyonu yapıldı, 2 tanesinin yapımı sürüyor. Ayrıca Dilovası’nda çok amaçlı kompleks ve Çayırova’da Kızılay şubesi projesi sürüyor” diye konuştu.

 

Fatih Anıl’dan işadamlarına tavsiyeler

 

Toplantıda ayrıca Doktor ve Yazar Fatih Anıl işadamlarına Globalleşen Piyasalarda İşletmelerin Yeni Vizyonu’ konusunda sunumda bulundu. Doktor Anıl yaptığı sunumda, “Olumlu bakın, basit düşünün, iletişime ve müşteri memnuniyetine önem verin, yenilikçi ve farklı olun, ne yaparsanız yapın en iyisini yapın. Takdir ediliyorsanız değil taklit ediliyorsanız başarılısınız demektir” şeklinde önerilerde bulundu.

AdminAdmin