GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-03-2016 01:02

Nail Çiler il meşalesini yaktı

Nail Çiler il meşalesini yaktı

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze’nin büyükşehir statüsünde il olması gerektiğini söyledi. Çiler bu konuda tüm siyasi parti, sivil toplum kuruluşu, basın ve Gebzelilerden destek istedi.

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler düzenlediği basın toplantısında, ilk olarak Gebze Ticaret Odası’nın yapmış olduğu çalışmaları dile getirdi.

Daha sonrasında ise Gebze’nin hem coğrafik, hem ekonomik hem de kurum olarak büyük şehirli il olmayı hak ettiğini vurgulayarak, bu konuda destek istedi.

Gebze Ticaret Odası’nın kayıtlı 14 bin 479 üyesi bulunduğunu kaydeden Çiler, “Üyelerimize en güzel hizmeti nasıl yapabiliriz diye oda olarak çalışıyoruz. Elektronik imza, on-line destek maması ve buna benzer birçok yenilik yaptık. İlçelerde irtibata büroları açtık. GTO bundan sonra bilgili elemanlar yetiştirecek akademi durumunda. Sosyal sorumluk faaliyetlerimiz oldu. Mardin’de GTÜ ile birlikte 400 kişi giydirdik. Amaç oradaki Suriye’den gelenlere yardımda bulunmaktı. Hem bölgemizin tanıtımı hem de kanayan bir yaraya yardımcı olduk.  Gebze’de 3 adet özel 112 acil istasyonları açtık. Darıca’da da bu yerleri yapacağız. Yine Dilovası’na 2 tane 112 acil istasyonu, 1 halk eğitim merkezi ve iş adamı desteği ile bir okul yaptıracağız. Kullanırsan kullanılırsın projesi yaptık. Bu konuda 16 eğitim verildi. 12 bin 450 kişiye ulaştık. Endüstri meslek lisesi kazandıracağız. 400 öğrenciye aylık 150 TL burs verdik. 259 öğrenciye ise kırtasiye yardımı yapıldı. Metro konusunu 2012 yılında açtık. Bu konuyu Ankara’ya kadar taşıdık. Kadıköy metrosunun Gebze hatta İzmit’e kadar uzatılmasını talep ettik. Yerel yöneticilerden destek gördük. Bölge adına Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na dosya verdik. Trafik konusunda Gebze hiç rahat değil. Bu ülkede sorumluğunu bilmeyen ödüllendiriliyor. Ama vergisini verenin ödüllendirmesi lazım. Çek yasasının yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Hal yeri çok çirkin ve ilkel durumda. İtfaiyenin yanında bulunan yer geçicide olsa da yapılmasını istiyoruz. Gebze’ye artık meslek hastalıkları hastanesi istiyoruz. Bu talebimiz var. Darıca Farabi Hastanesi’nin araştırma hastanesine dönüşmesini istiyoruz. Sanayi sitesi için yer arayışındayız. Bunun için sanayicilerden destek istiyoruz. İç İşçilerin Bakanlığının yayınladığı genelde yüz bin nüfusu geçen yerlerde galericiler sitesi yapılmasını zorunlu kılıyor. Gebze’de galericiler sitesi yapılması gerekiyor. Çünkü her evin altında bir bomba var."

ÖNCELİK GEBZE’NİN OLMASI GEREKİR 

 

Gebze’nin il olması konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Çiler, “Gebze’nin Büyükşehir statüsünde nasıl il yaparız. Bunun çabasındayız. Benim amacım koltuk değil. Birbirimizi yemenin bir anlamı yok. Biz Kocaeli ’ye karşı değiliz. Fakat aile büyüyor. Yasa ve şartlar uyuyorsa bunu çabası içinde olacağız. Gebze’nin büyükşehir statüsünde il olmasını istiyorum. Biz artık kabımıza sığmıyoruz. Alanya ve Fethiye il olacağım diyorsa bu konuda öncelik Gebze’nindir. Siyasi partilerden ayrım yapmadan destek istiyoruz” dedi.

AdminAdmin