GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-08-2017 03:24

Nail Çiler belediye başkanı gibi çalışıyor

Nail Çiler belediye başkanı gibi çalışıyor

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler adeta bir belediye başkanı gibi çalışıyor. Dün Dilovası’nda halk eğitim ve kültür merkezinin temelini atan Çiler, bugün de yeni projeler açıkladı.

Gebze Ticaret Odası yönetimi, Eskihisar’da eski okulun bulunduğu şu anda ise otopark olarak kullanılan alana sosyal tesis yapmak için bugünkü meclis toplantısında yetki aldı. Hem ticaret odası mensupları hem de öğretmenlerin yararlanacağı sosyal tesis yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek.

Gebze Ticaret Odası Ağustos ayı meclis toplantısı yine dopdolu geçti. Başkan Nail Çiler yine sürpriz projeler açıklayarak meclis üyelerinden alkış aldı.

Her alanda önemli projeler hazırlayan Gebze Ticaret Odası’nın en popüler projesi, Eskihisar’a yapılması düşünülen sosyal tesis oldu. Muallimköy’deki Öğretmenevi’nin Turizm ve Otelcilik Lisesi’ne dönüştürülme kararıyla birlikte hem öğretmenlere hem de GTO mensuplarına yönelik düşünülen proje meclis üyelerinin oy birliği ile yönetim kuruluna bu konuda yetki verildi.

 

BİLİŞİM LİSESİ

 

Başkan Nail Çiler’in açıkladığı bir başka proje, Bilişim Lisesi oldu. Bilişim Vadisi’nin Gebze’ye yapılmasıyla, burada çalışabilecek nitelikli elemanları yetiştirmek için Bilişim Lisesi konusunda çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Çiler, 146 öğrenciyle bu yıl eğitime başlanacağını söyledi. GOSB firmalarından Logo yazılımın da donanımını sağlayacağı lisede 2 laboratuvar, 16 derslik ve anaokulu da bulunacak.

 

E-SINAV MERKEZİ TÜRKİYE’DE İLK

 

Türkiye’de ilk kez bir ilçede kurulacak olan E-Sınav merkezi ile ilgili de bilgi veren Çiler, bayramdan sonra bu merkezin hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Gebze’nin artık kabına sığmadığını belirten Çiler, Gebze’yi, yetiştiği eve sığmayıp ayrı ev tutması gereken bireye benzeterek il olma gerekliliğini yineledi.

 

89 OSB BAŞKANI GEBZE’YE GELİYOR

 

Sanayinin merkezi konumunda olan Gebze, 21 Eylül tarihinde 89 OSB başkanı ve müdürünü Gebze’de ağırlayacak. Başkan Çiler, sanayide 4.0 konusunun masaya yatırılacağını bilgisini verdi.

 

ZENGİN KENTİN FAKİR BEKÇİLERİ OLMAYACAĞIZ

 

Gebze’de kurulan İhtisas vergi dairesi ile artık vergilerini İstanbul’a yatıran sanayicilerin Gebze’yi tercih edeceğini ve bu gelirin hizmet olarak Gebze’ye geri döneceğini vurgulayan Başkan Çiler, “Eskiden zengin kentin fakir bekçileriyiz diyordum, ama artık olmayacağız” dedi.

 

TOPLANMA MERKEZİ İSTİYORUZ

 

 

Gebze’nin eğitim, sağlık, kültür ve birçok konudaki ihtiyaçlarını çeşitli dönemlerde düzenlediği panel ve toplantılarda dile getiren Başkan Çiler, bugünkü meclis toplantısında bir başka önemli gerçeğe dikkat çekti. Başkan Çiler, yerel yöneticilerden deprem konusunda toplanma merkezi oluşturmasını isteyerek, tedbirli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

AdminAdmin