GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2016 08:57

Kentsel dönüşüm isyanı

Kentsel dönüşüm isyanı

Gebze Hürriyet ve Yavuzselim Mahallesi Kentsel dönüşüm dernek yöneticileri düzenledikleri basın toplantısıyla Gebze Belediyesi’nin kentsel dönüşüm uygulamasını sert bir dille eleştirdiler ve ‘Bizi Sulukule çingeneleri gibi görüyorlar” diye konuştular. Yavuz Selim Dernek Başkanı Osman Karaman, Hürriyet Mahallesi Dernek Başkanı Adnan Civil ve Basın Sözcüsü Kasım Yağcıoğlu, 19 Ocak’ta Gebze belediyesinde yapılan toplantının basına tek taraflı aktarıldığını belirterek, “Sanki ortada bir anlaşma varmış gibi lanse ettirdiler. Kesinlikle öyle bir şey yok. Biz 10 maddelik talebimizi verdik ve toplantıdan ayrıldık. Başkana, ‘Biz sizin söylediklerinizi’ kabul etmiyoruz dedik. Ancak ne hikmetse yerel gazetelerde anlaşma varmış gibi yer aldı. Bu da bizi üzdü” şeklinde konuştular.

Çözümsüzlük halinde eylemlere başlayacaklarını dile getiren dernek yöneticileri, gerekirse Ankara’ya yürüyeceklerini ifade ettiler.

Konuşmalarında Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’ı da eleştiren yöneticiler, “Seçimden önce verilen sözler tutulmadı. Daha iki ay önce Ak Parti ilçe başkanlığına taleplerimizi sunduk, bize ‘Çalışalım’ dediler hala haber bekliyoruz” dediler.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in “Tapularınız bizde, vereceğiz” sözüne inanmadıklarını kaydeden yöneticiler, “Başkan bize diyor ki, ‘Milli Emlak’tan alabilmemiz için proje alanı göstermemiz lazım, sonra çıkaracağız” diye. Ama böyle olmadığı görülüyor. Tapuları unutun deniliyor” dedi.

Dernek yöneticileri, Gebze’nin Büyükşehir’e bağlı olduğunu ve büyükşehir kanunlarına göre dönüşüm yapılması gerektiğini belirterek, taleplerini şu şekilde dile getirdiler.

 

TALEPLERİ NELER?

 

Dernek yöneticileri, Gebze belediyesinden talep şunları talep ediyor:

 

Hürriyet ve Yavuz Selim mahallelerinin proje alanından çıkarılması, tapuların ada-parsel şeklinde (1/1000) mevcut fiili duruma göre parsellenerek verilmesi, hak sahiplerine iade edilen 2 bin lira hak mahrumiyetine sebep olup olmayacağı, tapu tahsis yerlerin akıbetinin ne olacağı ve mahallelerin şuurlandırılması yapılırken derneklerin planlama sürecine katılarak beraber yapılması.

AdminAdmin