GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-12-2016 10:53

GTOdan nefes kredisi

GTOdan nefes kredisi

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) finansman sorunu yaşayan üyelerine yönelik başlattığı ‘Nefes Kredisi’nden Türkiye genelinde 80 bin KOBİ’nin yararlanacağını belirterek, GTO olarak ise 127 milyon lira kredi kullandıracaklarını söyledi.

 

Konu ile ilgili olarak dün bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Çiler, “Sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları zor günler için var. TOBB, finans sorunu yaşayan 80 bin üyesine kredi kullandıracak. Biz de Gebze Ticaret Odası olarak 127 milyon liralık bir mevduat kaynağı ile üyelerimize kredi kullandıracağız” diye konuştu.

 

Yıllık yüzde 9,90 faiz oranı

 

Kredi hakkında da bilgi veren Başkan Çiler, “Üyelerimiz yıllık yüzde 9,90,  aylık ise yüzde 0,82 faizle ve  12 ay eşit taksitli vade ile nefes kredisi kullanabilecekler. Dosya masrafı olarak sadece 500 lira ödeyecekler. Kullanabilecekleri kredi tutarı ise 50 bin lira ile 150 bin lira arasında olacak” dedi.

 

Sadece bir kez yararlanılacak ve tüzel kişiliklere verilecek olan bu krediden Eczaneler, kooperatifler, döviz büfeleri, faktöring şirketleri, emlakçılar, mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler ise yararlanamayacaklar. Kredi için başvurular Kredi Garanti Fonu’na, Denizbank ve Ziraatbank şubelerine yapılacak. 

AdminAdmin