KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 13-12-1901 23:45

GTO Türkçe Konuşan Girişimcileri ağırladı

GTO Türkçe Konuşan Girişimcileri ağırladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) ve Dışişleri Bakanlığının iş birliğinde düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler programın 19uncusu, Gebze Ticaret Odası (GTO) ev sahipliğinde gerçekleşti.

Programda konuşan Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler, "Gebze çok önemli bir bölge. Türkiye ekonomisinin yüzde 15’ini sağlayan bir ilçe" ifadelerini kullandı. 

Komşu ülkelerde, Orta Asya ve Balkanlarda yaşayan ve Türkçe Konuşan Girişimciler ile ülkemizin bağlarını güçlendirmek için 2005 yılından bu yana düzenlenen Türkçe Konuşan Grişimciler programının 19’uncusunu dün Gebze Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşti. 22 ülkeden 50 katılımcının yer aldığı programda Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırovayı tanıtan bir film gösterimi yapıldı.  

ÇİLER, GEBZE BÖLGESİNİ TANITTI
Programda açılış konuşmasını yapan Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Gebze bölgesini ve oda çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Çiler, "Türkiye ekonomisine yön veren ve katkı sunanlar Gebze’de. Gebze, gerçekten çok farkı bir yer. Hava, kara ve deniz ulaşımı ile önemli nokta. Tarihi dokusu ile de öne çıkan Gebze, farkı kültürlerin bir arada olduğu bir şehir. Bizler Gebzeyi tanımlarken, sanayinin başkenti Kocaeli, Kocaeli’nin de kalbi Gebze olarak tanımlıyoruz. Ayrıca ekonominin yüzde 15’ini sağlayan bir ilçe" diye konuştu. "Bundan böyle Gebze’de artık bir eviniz var. Odamızın kapısı sizlere sonuna kadar açık" diyen Çiler, konuklara Gebzenin tarihi kültürü hakkında da bilgi verdi. Programda son olarak Türk-Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası Haskovo Bölge Başkanı Şener Sabri ise Gebze Ticaret Odasına kendilerini ağırladıkları için teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından karşılıklı olarak hediye takdim edildi. Program daha sonra yapılan ikili iş görüşmeleri ile son buldu.

 

 

AdminAdmin