SPOR
Giriş Tarihi : 17-11-2016 01:10

Fenerbahçeden Gebzeye dev tesis

Fenerbahçeden Gebzeye dev tesis

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Gebze’nin Denizli Köyü’nde yapmayı planladıkları Fenerbahçe Spor Kulübü Gebze 3 Temmuz Spor Akademisi tesislerinin arazisini gezdi.  Aziz Yıldırım’a, Fenerbahçeli oldukları bilinen Gebze belediye başkanı Adnan Köşker ve AKP Gebze ilçe başkanı Hasan Soba da eşlik etti. Aziz Yıldırım’ın açıklamalarını birçok televizyonun canlı yayın ile izleyicilerine aktarırken, onlarca gazeteci Fenerbahçe’nin Gebze’ye yapacağı tesisi takip etti. Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin 10 yıl içinde bütün branşlarını Gebze’de toplayacağını belirterek, 250 dönümlük arazide sadece futbol branşı için 10 adet çim saha yapılacağını söyledi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, “Şimdi burada bulunma amacımız gelecekte 5 ve 10 yıllık planları içinde İstanbul’un ve Türkiye’nin gelişimine uygun olarak bütün Fenerbahçe branşlarını bir araya taşımak bunları bir yerde tutarak kampüs halinde 3 Temmuz Kampüsü olarak spora katkı sağlamak ve onların ihtiyaçlarını tesis anlamında sağlamak için bu araziyi Gebze’nin 8 km arkasındaki bu araziyi satın aldık. Planlama sonucunda buranın imar durumunu diğer kanunen yapmamız gereken yaptıktan sonrada burada çalışmalara başlayacağız.

 

2017 HAZİRAN AYINDA BAŞLANIYOR

 

Burada büyük imkanla ilk etapta 10 tane çim saha gözüküyor. Alt yapılar geliyor futbol takımı olduğu gibi geliyor. Bu bir senede değil 5 yıllık ve 10 yıllık plan içerisinde geliyor. Diğer bütün branşlardaki sporcularımızın da burada çalışmaları için imkanlar oluşturulacak. Kapalı salonlar, yüzme salonları, boks salonları ve atletizm ile ilgili pistler diğer ihtiyaçlar yapılacak. Buradaki amacımız 10 yıl sonra İstanbul’un ve Türkiye’nin gelişimine uygun olarak bir yapılanmaya, bir gelişim sağlamak bunun hayırlı olmasını diliyorum. Haziran ayında sahalar ile yapımına başlarız. Gelecek olan yönetimler buraya katkı sağlarlar. 5-10 yıl içinde tamamlanmış olur. Ekonomik şartlara bağlıdır. 10 yıl içinde Fenerbahçe buraya yerleşmiş olur. Yollar bittiği zaman stattan buraya 40 dakikaya yakın gelmiş oluruz” diye konuştu.

 

GALATASARAY’I YENECEĞİZ

 

Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Aziz Yıldırım, hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçı ile ilgili olarak da, “18 yıllık bir gelenek var, bu gelenek devam eder. Galatasaray’ı yine yeneceğiz. Bu 18,19, 20 yıl olur” şeklinde konuştu.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e de teşekkür eden Başkan Yıldırım, bu tesisin Gebze’ye hayırlı olmasını diledi. Başkan Köşker de, Aziz Yıldırım’a bu projeyi Gebze’ye kazandıracak olmaktan ötürü teşekkür etti.

 

Öte yandan, Fenerbahçeli olduğu bilinen Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti başkan Vekili ve gazetemizin Genel Yayın yönetmeni Levent Altun da, Aziz Yıldırım’a Kaçış Noktası isimli kitabını hediye ederken, “Sayın başkanım Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti olarak sizi yılın spor adamı seçmiştik, tekrar tebrik ediyorum” dedi. Başkan Yıldırım da, teşekkür etti.

AdminAdmin