SPOR
Giriş Tarihi : 12-09-2013 11:01

Darıca atletizm de süper lige yükseldi

Darıca atletizm de süper lige yükseldi

Bu yıl içerisinde kurularak ilk yılında pistlerde fırtınalar estiren Darıca Belediyesi Eğitim Spor kulübü Türkiye Atletizm Birinci Ligi’nde  şampiyon olarak  Süper lige yükselme başarısı gösterdi. Mersin ilinde yapılan Final Müsabakalarında Mersin Meski Spor Kulübü’nü geçerek şampiyon olan takımımızda toplam 12 birincilik, 2 ikincilik, 3 de 3lük elde ettik.  İlk kademesi Ankara’da yapılan ve orda bir puanla takipçisi olduğumuz Meski Spor Kulübünü 6 puanla  geçerek  şampiyon olan takımımızda tüm sporcularımız kürsüde şampiyonluğu doyasıya kutladı. Tamamı gençlerden oluşan ekimizde büyüklerde bu şampiyonluk gelecek için umut ışığı verdi. İçlerinde olimpiyatlarda yarışabilecek hatta madalya alabilecek sporcularımızın olması Darıca’nın bu sporda yapmış olduğu yatırımın ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmış oldu.

Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü yönetimi yaptığı açıklamada “ilk yılımızda çok genç bir kadroyla büyüklerde hummalı bir çalışma ve  koordinasyonla şampiyon olarak süper lige yükseldik. Bu başarı Darıca’daki gençlerimizin spor ,eğitimin desteği ve ailelerinin katkısıyla Darıca’mıza ve ülkemize faydalı olacak şekilde yarışmalarını arzu eden Darıca Belediye Başkanı Sayın Şükrü Karabacakın desteğiyle yolumuza devam ediyoruz. Kulüp yönetimi olarak Darıca Belediye Başkanımıza ,Darıca ailesi mensuplarına ,antrenörlerimize, ailelerimize ve sporcularımıza ,  ayrıca desteklerinden dolayı  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’na ,Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç’a ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz.” Diyerek görüşlerini dile getirdiler..

BU YIL SÜPER LİGDE

Birinci Lig yarışlarında erkeklerde 280 puanla birinci olan Darıca Belediyesi,  274 puanla ikinci sırada yer alan Meski, 230 puanla Üsküdar Belediyesi 3. ,  kadınlarda ise 282 puanla Meski ve 252 puanla Osmangazi Belediyesi, önümüzdeki sene Süper Lig’de mücadele edecek. Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü gelecek yıl Enka, Fenerbahçe, Galatasaray gibi köklü kulüplerle Süper Ligde mücadele edecek.

 

Derece Yapan Sporcular

 

100 metre Aykut Ay 1.

 

200 metre Aykut Ay 1.

 

Uzun Atlama Serkan Şimşek 1.

 

Yüksek Atlama Tunahan Durmaz 1.

 

Çekiç Atma Feyyaz Akça 1.

 

5000 Metre Sebahattin Yıldırımcı 1.

 

400 Metre Murat Özdemir 1.

 

400 Metre Engel. Ferhat Bayram 1.

 

3000 Metre Engel Hakan Çeçen 1.

 

Sırıkla Yüksek Atlama Burak Yılmaz 1.

 

Disk Atma Mahsum Çelik 1.

 

4*100 Metre Bayrak Takımımız ise bu sene girdiği tüm yarışmalarda olduğu gibi Mersin’de de yine açık farkla şampiyon oldu. Serkan Şimşek – Bayram Özbaş –Abdulkadir Göğalp – Aykut Ay’dan oluşan ekibimiz Hem Gençlerde hem büyüklerde birinciliği kimseye kaptırmadı.

 

AdminAdmin