Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?

Pizza hamurunu hazırlamak biraz gözünüzü korkutabilir ama hiç de öyle değil. Pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, pizza hamuru tarifimize bir göz atmaz mıydınız? Çok beğeneceksiniz. İşte pizza hamuru yapımı ve malzemeleri...

Yemek Tarifleri - 17-04-2023 12:31

Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?

Pizza hamuru nasıl yapılır?

"Pizza hamuru nasıl yapılır?" ya da "Pizza hamurunun içine ne konur?" diyenlere tam kıvamında olan bu tarif hep yardımcı olacak. Misler gibi kokusu da sizi çok mutlu edecek. Taş fırında pişmiş kadar leziz bir hamur yapmak çok zor olsa da, o standartlara mümkün olduğunca yakın bir pizza hamuru hazırlayabilmeniz için haberimizde yer alan tarifi uygulayabilirsiniz.

Pizza hamuru tarifi nasıldır

İtalyan mutfağı deyince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan Pizza dünyanın her yerinde en çok tüketilen lezzetlerden biridir. Bu lezzeti kimisi kolay bir şekilde hazır olarak tüketirken, kimisi ise evde kendi bildiği şekilde yapıyor. Bazı insanlar ise pizza hamurunu tutturmakta oldukça zorlanıyor. Peki, pizza hamuru nasıl yapılır? Pizza hamuru tarifi nasıldır? İşte detaylar…

Kolay Pizza Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık su

Pizza hamuru nasıl yapılır?

Yoğurma kabına aldığımız unun ortasını havuz gibi açalım ve içerisine instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. Elde ettiğimiz hamurun yumuşak kıvamlı ve ele yapışmayan bir kıvamda olması gerekmektedir.

Hamurumuzun üzerini streç ile kapatalım ve 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgâha alalım, elimizle toparlayıp havasını alalım.

Daha sonra hamurumuzu 2 eşit parçaya bölelim.

Kestiğimiz parçayı beze haline getirelim ve merdane yardımı ile açalım.

Kullanacağımız tepsi boyutunda açtığımız pizza hamurumuzu unladığımız tepsiye alalım ve elimizle etrafını düzeltelim. Bu tarifte benim kullandığım tepsi 40 cm çapında bir pizza tepsisidir.

Bir çatal yardımı ile kabarmaması için hamurumuzun üzerinde delikler açalım, önceden ısıttığımız 200°C fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim. Sonrasında dilediğiniz malzemeleri kullanarak pizzanızı istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz evde pizza tarifimi inceleyebilir ve evlerinizde yapabilirsiniz.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Patatesli Kek Tarifi: Börekten Vazgeçirecek Bir Kek

Patatesli Kek Tarifi: Börekten Vazgeçirecek Bir Kek

11-07-2023 - Yemek Tarifleri

Piyano Kek Tarifi: Damaklarda Çikolata Şöleni

Piyano Kek Tarifi: Damaklarda Çikolata Şöleni

09-07-2023 - Yemek Tarifleri