Kültür Sanat Derneği etkinlikleri

Gebzeli Yazarlar, Kültür ve Sanat Derneği bünyesinde bir hafta süren program boyunca söyleşi ve imza günü gerçekleştirdi.

KÜLTÜR-SANAT - 24-03-2023 11:45

Kültür Sanat Derneği etkinlikleri

Yazarlar, Darıca Özel Boğaziçi Teknoloji Koleji Mesleki Lisesi, Gebze Özelsin Koleji, Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu ve Yücel Boru Fen Lisesinde öğretmen ve öğrencileri ile birlikte birer gün ‘Yazar ve Okur Buluşması’ kapsamında 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yıldönümü ve Aşık Veysel'i Anma Söyleşileri ve İmza Günleri gerçekleştirdi.

Tarihin kadim şehirlerinden biri olan Gebze'miz, geçmişte olduğu gibi günümüzde de birçok alanda öncülük görevini sürdürmektedir. Böyle bir şehrin pek çok tarihi yapıları olması kadar kültürel değerleri, sanat ve edebiyat alanlarında da yetiştirdiği birçok değer ile birlikte gelişen, teknoloji eskiden daha az sayıda ve daha değerli olan yazar sayımız ülke genelinde oldukça arttı.

Yazabilmenin, yazma isteğinin oluşmasının ve bunun bir eser olarak ortaya çıkarılmasının ne denli zor olduğunu biliyoruz. Kültür ve Sanat Derneği olarak Gebze ve yakın çevresindeki yazarların bir arada toplumla kucaklaşmasını amaçlıyoruz. Çünkü, bölgemizin insanı, yanında ve yakınında olduğu ve şehrinde beraber yaşadığı değerlerinden habersiz bir durumda. Ve her geçen gün nice Necip Fazıl'ları, Özdemir Asaf'ları ve Maraş Lisesi öğrencileri olan nice şair fidanlarımızı yitiriyoruz. Ülkemizde yetişen büyük ve güçlü kalem sahipleri birer birer hayata veda ederken onların yerlerini alacak genç yeteneklerin de ortaya çıkarılması, ellerinden tutulması ve toplumla buluşturulması gerekir. İşte fark edilmeyi bekleyen kabiliyetleri bulup sanat ve edebiyat faaliyetlerine katmak ve üretecekleri eserleriyle gönüllere dokun(dur)mak ve onları toplumla buluşturmak en büyük arzumuz.

Böylesi programlarla birçok genç kaleme ulaşılarak yetişmelerine katkıda bulunmak ve binbir emekle hazırladıkları çalışmalarını kitap haline getirip tarihe Gebze’den de not düşmek gayesindeyiz.

Bir haftaya yayılarak birer gün arayla icra edilen programlara katılan Yazar ve şairlerimiz

Prof. Dr. Vahdettin Engin, Tarihçi-Yazar Emel Engin, Emekli Öğretim Görevlisi Muhsin Bozkurt, Araştırmacı-Yazar Resul Orman, Şair-Yazar Seyfet Bozçalı, Araştırmacı-Yazar Mehmet Asıf Işık, Şair-Yazar Dr. Erol Koca, Şair-Yazar Yüksel Akçayır, Şair-Yazar Yasin Pamuk, Eğitimci-Yazar Zahide Turhan, Yazar Musa Gün, Şair-Yazar Atakan Daşdan, Yazar Kezban Ünlü, Şair-Yazar Faruk Habiboğlu, Şair-Yazar Erdal Söylemez, Araştırmacı-Yazar Naim Tamyüksel, Şair Ümran Yavaş Tepecik.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kocatürk: Sesli Tiyatro, Hayal Gücünün Sınırlarını Zorluyor

Kocatürk: Sesli Tiyatro, Hayal Gücünün Sınırlarını Zorluyor

26-03-2024 - KÜLTÜR-SANAT

Keşan'da 100 Yılın Hikayesi: Büyük İlgiyle Karşılanan Oyun

Keşan'da 100 Yılın Hikayesi: Büyük İlgiyle Karşılanan Oyun

22-03-2024 - KÜLTÜR-SANAT