Gebze'de doğa içinde muhteşem proje

Gebze’nin Denizli Göleti civarında 220 dönümlük bir alanda Uzman Psikolojik Danışman Figan Yılmaz, Güray Kondu, Osman Özdemir ve Fatma Çimen tarafından kurulan Elmadere Drama ve Psikoloji Köyü, ilk konuklarını ağırladı. (LEVENT ALTUN)

YAŞAM - 04-09-2023 15:42

Gebze'de doğa içinde muhteşem proje

Arazinin sahibi olan Gebzeli işadamı Güray Kondu’yu tanıyorduk, diğer kurucularla da Güray bey sayesinde tanıştık, bu harika projeyi yerinde inceledik.

Uzman Psikolojik Danışman Figan Yılmaz’ı dinlerken hem şaşırdık hem de çok mutlu olduk çünkü muhteşem bir doğa içinde harika bir eğitim projesi geliştirilmiş.

Bir süredir yapılan çalışmalar sona erdi ve Elmadere Drama ve Psikoloji Köyü sezonu açtı.

Figan Yılmaz, 20 kişilik ilk grubun 3 günlük psikodrama ve yoga kamp bölümünün tamamlandığını belirterek, ziyaretçilerin doğa içindeki bu etkinlikten çok memnun kaldığını söyledi.

 

Hem eğlence hem eğitim

 

220 dönümlük alanda oluşturulan Elmadere Drama ve Psikoloji Köyü’ne gelen konukların 3 gün boyunca doğa yürüyüşü, yoga, psiko drama, film analizi, hikaye anlatıcılığı ve doğaçlama dans etkinlikleri gerçekleştirdiğini söyleyen Figan Yılmaz, “Burada amacımız muhteşem doğa içinde hem eğitimler vermek hem de katılımcıların güzel zaman geçirmelerini sağlamak. Buraya gelen konuklarımız kendilerine zaman ayırıyorlar, bungalov ve çadır alanlarında kalıyorlar, rahatlayarak stres attıkları dolu dolu bir gün geçiriyorlar” diye konuştu.

 

Öğrenciler internet alışkanlığından kurtulacak

 

Öğrencilerin internet alışkanlığından kurtaracak alternatif eğitim ve etkinliklerin de yapılacağını belirten Figan Yılmaz, “Ayrıca buraya gelen öğrenciler el becerilerini geliştirecek resim, seramik, ahşap çalışmaları yapacak. Sadece öğrenciler değil, aile-çocuk katılımlı programlarımız olacak. Yaş sınırı ise ana sınıfından liseye kadar. Kalma süreleri, eğitimin içeriğine bağlı olarak değişecek. Bir çocuk geldiğinde burada en az 25 ayrı eğitim görecek. El becerilerini geliştirecek uygulamalı eğitimler, örneğin resim, ahşap ürünler, sincap evi yapmak, sebze toplamak, hayvan beslemek, kamp temizliği yapmak gibi. Yani sorumluluk alacaklar. Ayrıca tiyatro, drama, yaratıcı yazarlık ve sinema etkinlikleriyle gelişimleri sağlanacak” dedi.

 

Fabrika çalışanlarına motivasyon eğitimi

 

Figan Yılmaz, Gebze bölgesinin sanayi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu da belirterek, bölgedeki fabrikalarda çalışanlara yönelik olarak da, motivasyon çalışmaları yapılacağını dile getirdi.

Figan Yılmaz ayrıca bölgedeki Milli Eğitim Müdürlükleri, dernekler, sivil toplum kuruluşları, Ulusal ve Uluslararası alanda Avrupa projeleri yapmak için de birçok çalışmaları olacağını sözlerine ekledi.

1Elmadere
2Elmadere
3Elmadere
4Elmadere
5Elmadere
6Elmadere
7Elmadere
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Eskihisar Güzide Teras Kafe Açılıyor

Eskihisar Güzide Teras Kafe Açılıyor

03-05-2024 - YAŞAM

TEMA'dan çevre farkındalık yürüyüşü

TEMA'dan çevre farkındalık yürüyüşü

19-04-2024 - YAŞAM