Ev Yapımı Profiterol Tarifi

Profiterol yaz tatlıları arasında popüler. Hem soğuk yenmesi hem de lezzetli olması bu tatlıyı daha da cazip hale getiriyor. Peki, bu müthiş tatlı nasıl yapılır? İşte tarif detaylarda...

Yemek Tarifleri - 18-04-2023 12:07

Ev Yapımı Profiterol Tarifi

Profiterol nasıl yapılır

Kökeninin Fransız mutfağı olan profiterol, yapımı biraz zahmetli gibi görünse de sevdiklerinizi ve kendinizi ödüllendirmenin çok iyi bir yolu. Peki Profiterol nasıl yapılır? Profiterol tarifi nasıldır? İşte detaylar...

Profiterol, tarifi nasıldır

Çikolata sevenlerin bayılarak yediği profiterol tatlısı en çok beğenilerek tüketilen çikolatalı tatlıların başında gelmektedir. Yapımı biraz zahmetli olan bu tatlı Fransız mutfağından gelmektedir. Peki profiterol nasıl yapılır? Profiterol tarifi nasıldır? İşte profiterol tatlısına ilişkin merak edilen detaylar...

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

½ paket margarin (125 gram)

1 su bardağı su

1 su bardağı un

3 adet yumurta (oda sıcaklığında)

Kreması İçin:

500 mililitre süt (2,5 su bardağı)

1,5 çay bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı un

1 adet yumurta

1 paket vanilin (veya vanilya çubuğu)

Çikolata Sosu İçin:

220 gram bitter çikolata

200 gram krema (1 kutu)

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kremasını hazırlamak için; bir sos tenceresine süt, toz şeker, un ve yumurtayı ekleyip orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli olarak karıştırın.
  2. Koyulaşan kremaya vanilin ilave edip karıştırın, ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup, en az 1 saat buzdolabında bekletin.
  3. Profiterol hamuru için; öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın. Derin bir sos tenceresine su ve margarini alıp karıştırarak kaynatın.
  4. Üzerine unu ekleyip sürekli olarak karıştırarak dibine hamur yapışmaya başlayana kadar, yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Dibi yapışmaya başlayan hamuru bir kâseye alın ve 15 dakika oda sıcaklığında soğutun.
  5. Soğumuş olan hamurun üzerine her bir yumurtayı teker teker ekleyin ve her seferinde yumurtaları güzelce yedirerek yapışkan bir hamur elde edin. Bu hamuru varsa sıkma poşetine alın, daha kolay şekil vermek için yaklaşık 15 dakika daha dinlendirin.
  6. Bekleyen hamurdan pişirme kâğıdı serili fırın tepsisine aralarında biraz boşluk olacak şekilde ceviz büyüklüğünde toplar sıkın ya da kaşık yardımıyla dökün. Parmağınızın ucunu ıslatıp hamurların üzerindeki çıkıntıları düzeltin ve fırına alıp, piştiği süre boyunca kapağını hiç açmadan; yaklaşık 40 dakika pişirin.
  7. Pişen profiteroller oda sıcaklığına geldikten sonra alt kısmından bıçakla delik açın ve hazırladığınız kremayı içine sıkın. Bunun yerine arasını kesip krema da doldurabilirsiniz.
  8. Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine krema ilave edip güzelce karıştırın. Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerine dökün.
  9. Son olarak file Antep fıstığı gezdirip servis edin. Afiyet olsun!
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Patatesli Kek Tarifi: Börekten Vazgeçirecek Bir Kek

Patatesli Kek Tarifi: Börekten Vazgeçirecek Bir Kek

11-07-2023 - Yemek Tarifleri

Piyano Kek Tarifi: Damaklarda Çikolata Şöleni

Piyano Kek Tarifi: Damaklarda Çikolata Şöleni

09-07-2023 - Yemek Tarifleri