CHP seçmeni Gebze’de kime oy verecek?

CHP, Gebze’de ilk kez aday çıkarmama rezaletini yaşıyor. CHP seçmeni üzgün ve partisine öfkeli. Peki yaklaşık 65 bin CHP seçmeni Gebze’de kime oy verecek? Gebze’de aday çıkarmayan genel başkanları Özgür Özel’in açık destek verdiği TİP adayı Erkan Baş’a mı? CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifak kurduğu ve her biri Gebze’de belediye başkan adayı çıkaran İYİ parti ve Saadet Partisi mi? Bu saydığım partiler, ‘CHP’nin oyu bizim’ diyorlar! Peki CHP seçmeni ne diyor?

GÜNDEM - 17-03-2024 13:24

CHP seçmeni Gebze’de kime oy verecek?

Gazeteci olarak sahadayız, insanlarla sohbet ediyoruz, görüşlerini dinliyoruz.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile ittifak yapan ancak daha sonra CHP’yi hedef alan açıklamalarıyla dikkat çeken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’li seçmenin tepkisini çekse de, Gebze adayı Sadık Güvenç Gebzelilik kimliği ve sevilen kişiliğiyle öne çıkıyor.

Meral Akşener yüzünden İYİ Parti’ye kızgın olan CHP’lilerin bir bölümü, Sadık Güvenç için İYİ Parti’ye oy verecektir. Apartman toplantılarına kadar katılan ve insanlardan bire bir oy isteyen Sadık Güvenç, çok başarılı bir seçim sürecine imza atarken, partisinin Büyükşehir adayı Gencay Yıldıztekin’in Gebze’de çok fazla gözükmemesi de bir dezavantaj olarak değerlendiriliyor.

Saadet Partisi’nin Kocaeli adayı Gebzeli bir isim olan Nurettin Çelik. Gebze adayları da Mustafa Türel. Cumhurbaşkanlığı’nda ittifak yaptıkları CHP ile araları bozulmayan, sıcak ilişkileri devam eden ve dolayısıyla ‘Bu kez biz CHP’den destek istiyoruz’ beklentisinde olan bir parti.

Geçen seçimde kendi tabanlarını CHP’ye oy vermeye ikna ettikleri için şimdi de CHP’nin tabanından gönül rahatlığıyla oy isteyebilme avantajlarını kullanıyorlar.

TİP adayı Erkan Baş ise, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘Gebze’de destekliyoruz’ diye yönlendirdiği ‘tıpış tıpış oy vereceksiniz’ modelinde bir aday.

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ya da başka şehirde başka belediye başkanlarının rahat seçilebilmesi için Gebze’yi kurban ettiği bir aday.

Siyasi partiler arasında böyle anlaşmalar doğaldır, bu anlaşma da belki olmalıydı ama asla böyle olmamalıydı!

Düşünün ki, CHP’nin Gebze ilçe başkanı bile bu durumu televizyon programında öğreniyor! Böyle bir rezalet olur mu?

Madem böyle bir düşünceniz var; önce ilçe başkanı, yöneticilerini ve partinin tabanını buna ikna edersiniz. TİP adayı ile oturur bu işin nasıl olacağını konuşursunuz, bir çalışma planı yaparsınız.

“Siz belediye başkanı adayı çıkarın, biz de belediye meclis listesi çıkaralım” dersiniz.

“Biz size belediye başkanlığında oy verelim, siz de mecliste bize. Kazandığımızda da şehri hep birlikte yönetelim” diye ortak bir çalışma yaparsınız.

Ama hayır!

Ortada hiçbir anlaşma da yok, ortak bir çalışma da yok!

TİP belediye başkan adayı çıkardı, CHP çıkarmadı.

CHP belediye meclis listesi çıkardı, TİP de belediye meclis listesi çıkardı. Böyle bir şey etik mi?

TİP’in Gebze belediye meclis listesinde bir tane bile Gebze’den isim yok. Tamamı İstanbul’dan. Bu liste Gebze’ye saygısızlık değil mi? Gebze’den bir tane bile isim bulamadınız mı?

TİP genel başkanı seçimi meclis üyeleriyle birlikte kazandığında nasıl olacak?

Gebze’yi yönetecek olan Erkan Baş, İstanbul’dan Gebze’ye yerleşip, TİP genel başkanlığından ve milletvekilliğinden istifa mı edecek?

Tüm Türkiye için mücadele ettiği ve savunduğu işçi sınıfı ve emekçi mücadelesini bırakıp, Gebze’nin altyapı, kanalizasyon, park bahçe işleriyle mi uğraşacak?

Sokaklarını bile bilmediği şehirde belediye başkanlığı mı yapacak?

Peki ya İstanbullu meclis üyeleri, Gebze’ye mi taşınacaklar?

Gebze’de sadece 13 günlük bir seçim çalışması planlayan, birkaç mahallede vatandaşlara hitap eden Erkan Baş’ın ‘Emek kenti Gebze’yi işçiler yönetecek’ sloganından daha fazlasına ihtiyacı var bence. Birileri de çıkıp, ‘Şehir plancıları, mimarlar, mühendisler yönetsin’ dediğinde, ‘Kentleri işçiler yönetsin’ gibi bir ütopyayı gerçeğe dönüştürme hayali olanların, Gebze gibi bir şehrin daha gerçekçi çözümlere, projelere ve söylemlere ihtiyacı olduğu gerçeğini de bilmeleri gerekir.

Şehirler artık sloganlarla yönetilmiyor, planlarla ve projelerle yönetiliyor. Sloganlarla ancak bazı insanları etkilersiniz, bilinçli seçmenleri değil!

CHP’nin Gebze belediye meclis üyeleri de huzursuz, keyifsiz ve endişeli bir seçim süreci yaşıyorlar. Başkan adayları yok ama seçmenden oy istiyorlar.

TİP ve CHP arasında gerçek anlamda uyumlu ve sağlam bir ortak çalışma yapılabilseydi inanın her şey çok daha farklı olabilirdi. CHP’nin 65 bin seçmeninin enerjisi seçimin kaderini değiştirebilirdi.

Şimdi ise CHP’nin 5 ve 6’ncı sırasındaki belediye meclis üyeleri için perişiler 'acaba seçilebilir mi’ diye endişe duyuyorsa, bu partiyi bu hale düşürenlerdedir kabahat!

Yazının başına dönersek; 65 bin CHP’li seçmenin bir bölümü, duyduğu öfke nedeniyle sandığa gitmeyecek.

Gidenler belediye meclis seçiminde kendi adaylarına oy verecek. Belediye başkanlığında ise oylar dağılacak ama nereye dağılacak hiç kimse bilmeyecek!

Neler Söylendi?

Edip Karaoğlan

Sevgili levent Gebze’de oy kullanmıyorum ama kullanıyor olsaydım tercihim Erkan baş olurdu 1 ay önce

mehtap yorulmaz

oyumuz Emek Partisi'ne. Erkan Baş hava olsun diye aday olmuş birisi 1 ay önce

selim

benim tanıdığım chp liler emek partisi adayı Sinan karataş a oy verecekler. 1 ay önce
DİĞER HABERLER
Gebze için tarihi gün

Gebze için tarihi gün

24-04-2024 - GÜNDEM

Bayram Öncesi Gebze'de Zabıtadan Denetim

Bayram Öncesi Gebze'de Zabıtadan Denetim

05-04-2024 - GÜNDEM