Arzu Durulmuş Milletvekili aday adayı

Bölgemizin sevilen isimlerinden başarılı iş kadını Arzu Durulmuş, CHP Kocaeli Milletvekilliği aday adaylık başvurusunu yaptı.

SİYASET - 19-03-2023 17:27

Arzu Durulmuş Milletvekili aday adayı

Aktif siyasete 1990’lı yıllarda SHP döneminde Gençlik Kolları Başkan yardımcılığı ile başlayan Arzu Durulmuş, bugüne kadar CHP’de de her kademede görev aldı. İl, İlçe kongre delegeliği ve İl ilçe kadın kolları kongre delegelikleri devam eden Arzu Durulmuş, hem Kocaeli’nin sorunlarına hem de kadınlara yönelik çalışmalar yapacağını dile getirdi.

Arzu Durulmuş başvuru dilekçesinde şunları dile getirdi;

“1973 yılında Üsküdar'da doğdum. Aslen Erzincan/ Çayırlılıyım. 2 erkek çocuk ablasıyım. 1982 yılından beri Kocaeli / Darıca bölgesinde ikamet etmekteyim. İlk ve orta öğretimimi İstanbul'da, lise eğitimimi Darıca'da tamamladım. Üniversite eğitimimi Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstütüsünde okurken evliliğim ve eşimin şirketinde ona destek olmak için 2.sınıftan sonra yarım bıraktım. Daha sonra iş kariyerime farklı özel bir şirkette muhasebe ve yönetim kurulu başkanı, şahıs muhasebecisi olarak 6 yıl devam ettim. Şuanda da kendi şirketimizde yönetici ve genel müdür olarak devam etmekteyim.

CHP ailemdeki yerime atadan, aileden gelen dönem içerisinde öğrenci olduğum yıllarda (1989 -1990 yılları ) SHP döneminde Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı göreviyle başlayarak aktif siyasetin içinde oldum. Partimizin bayrağı altında büyüdüm, yetiştim. O günlerden bu günlere kadar partimizin her kademesinde görevlerde bulundum. İhtiyaç duyulan her görevi üstlendim. İl, İlçe Kongre Delegesi ve İl İlçe Kadın Kolları Kongre Delegeliğim devam etmektedir.

Aynı zamanda bu çalışmalarda yanımda olan / yanında olduğum partimizin sevdalısı hayatını topluma ve partimize adamış, geçmiş dönemler Darıca ve Gebze'de İlçe Başkanlıkları yapmış, Belediye Başkan Adayı olmuş Gebze CHP Parti örgütümüzün kiracı olduğumuz mülkü satın alarak partimize kazandıran, evde eşi, siyasette yoldaşı olmaktan onur ve gurur duyduğum rahmetli Salim DURULMUŞ'unda eşiyim. Atatürk'ün önderliğinde, Cumhuriyet'i kuran, onu Laik'le taçlandıran, insanımızı kul ve teba olmaktan kurtarıp, özgür birer birey ve yurttaş yapan, kadınımızı eşitler düzeyine çıkartan, demokrasi ve özgürlüklerin temelini oluşturan ve 2023 yılında büyük bir çoşku ile 100.yılını kutlayacağımız CHP'nin bayrağı altında yetişmekten, üyesi olmaktan da onur ve gurur duyuyorum.

20 yıldır ülkemizi tek başına yöneten, şeriat, hilâfet ve saltanat beklentisi içinde olanların her alanda özgürce tüm toplumsal değerleri yok etmek için çalışmalarının zeminini hazırlayan, AKP iktidarı ve Erdoğan'ın tek adam rejimine son vermek için gireceğimiz seçim TC'nin en büyük sınavı olacak.

Bu büyük sınav, aynı zamanda, hak, hukuk, adalet kavgasını ödünsüz sürdüren Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanlık makamına taşımak içinde, birey, parti üyesi olarak üzerime düşen tüm sorumlulukları harfiyen yerine getireceğime, arkamdan büyük bir kitleyi getireceğime de inanıyor ve söz veriyorum. Bu hepimizin görevi ve en büyük sorumluluğudur. Bu bilinç ve sorumluluk duygusu ile yola çıkıyorum.

Özelde, Kocaeli genelinde partimin ihtiyaç duyduğu her yerde, özellikle Sosyal Aile Politikaları temelinde, CA hastaları ve yakınlarına destek vermek, başta kadınlarımız olmak üzere toplumun her kesiminde sorunu olanın yanında olmak için partim adına çalışmalarımı sürdürüyorum.

Yaptığım çalışmalar, kadınlarımızın yanında olmaya çalışarak, Kocaelimizin sorunlarını, ülke kadınlarımızın sorunlarını bir kadın hassasiyetiyle vekil olarak gündeme getirmek, onların sesi olmak ve bir nebzede olsa umut dağıta, dağıta sunduğum katkılar en büyük mutluluğum olarak eşimi kaybettikten sonra hayata geri döndüğüm en önemli hassasiyetim oldu.

Yaptığım, yapmaya çalıştığım bu çalışmalarda, birey olarak yetersiz kaldığım anlarda destek istediğim milletvekillerimiz ve parti yöneticilerimizin katkısıyla sürdürdüğüm çalışmalarıma, Partimin Milletvekili olarak daha etkin, daha güçlü devam etmemi isteyen partimizin üyesi ve seçim bölgemdeki vatandaşlarında isteği ile 2023 seçimlerinde Milletvekili adayı olmak ve gücünüze güç katmak istiyorum... Bu ülkeye ve insanlara zulm edenlerden, bu ülkeyi bu zor duruma düşürenlerden, bize bu enkazları yaratanlardan, bu enkaz altında bırakanlardan, ekonomiyi dar boğaza götürüp insanları zor durumda bırakanlardan,, bütün özgürlüklerimizi kısıtlayalardan, adaleti yok edenlerden ve adaletsizliklerden kurtarmak için var gücümle varım. Bu konuda tarafıma gerekli desteği vereceğinize inanıyorum.”

1Arzu Durulmuş
2Arzu Durulmuş
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Arı'nın İlk Talimatı: Arapça Tabelaların Kaldırılması

Başkan Arı'nın İlk Talimatı: Arapça Tabelaların Kaldırılması

04-04-2024 - SİYASET

İYİ Parti Kocaeli Seçim Sonrası Değerlendirmesi

İYİ Parti Kocaeli Seçim Sonrası Değerlendirmesi

01-04-2024 - SİYASET