SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 30-01-2020 11:06

Yesevi Ocağı Darıca temsilciliği açıldı

Yesevi Ocağı Darıca temsilciliği açıldı

2014 yılında Kocaeli’nde kurulan Yesevi Ocağı Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği ilk temsilciliğini Darıca’da açtı.

Kurulduğu günden bugüne Kocaeli’nde çeşitli etkinlik ve programlarla isminden söz ettiren Yesevi Ocağı kuruluşunun 6.yılında teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Darıca’da temsilcilik açtı.

“BAĞIMSIZ VE BAĞLANTISIZ”

Darıca’da ki açılış programı 26 Ocak Pazar günü gerçekleştirildi. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasıyla başladı. Yapılan duanın ardından söz alan Yesevi Ocağı Başkanı ve aynı zamanda Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Dönem Sözcüsü Eren ELMALI, “6 yıl önce Kocaeli’nde bağımsız, bağlantısız bir şekilde Hoca Ahmet Yesevi’nin toplayıcı ve toparlayıcı ismiyle kurulan Ocağımız bugün itibariyle İzmit’in dışında Darıca’da da tütmeye başlamıştır.”

 

TEMSİLCİLİKLERİN DEVAMI DA OLACAK

Sözlerine teşkilatlanma çalışmaları hakkında bilgi vererek devam eden ELMALI, “Bugüne kadar çeşitli il ve ilçelerden temsilcilik konusunda talepler oldu. Bizler bu süreçte merkezi güçlendirmek adına ve kurumsallaşma çalışmalarımızı tamamlamak için bu talepleri erteledik. Yıllardır birlikte hareket ettiğimiz dostlarımız Darıca’da Yesevi Ocağı çatısı altında dernek faaliyetlerimizi yürütmek istediklerini belirttiklerinde artık vaktin geldiğini düşünerek onay verdik

AdminAdmin