GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-03-2024 21:53

Yenikent Muhtarı Esengül Aktaş yeni döneme hazırlanıyor

Gebze’nin en büyük mahallelerinden Yenikent Mahallesi’nin muhtarı Esengül Aktaş, yeni dönemde de “Hizmete ara vermeden, daha fazlası için yeniden” sloganıyla yeni döneme ilişkin önemli projeler açıkladı.

Yenikent Muhtarı Esengül Aktaş yeni döneme hazırlanıyor

Tamamı kadın azalar ile 5 yıldır görev yapan Esengül Aktaş, yeni dönemde de yine tamamı kadın azalar ile görev yapmayı hedefliyor.

Aktaş’ın yeni dönemdeki aza listesi ise şu isimlerden oluşuyor; Nermin Kargıoğlu, Gülten Bayrak, Canan Gök Baştaş, Meltem Toker, Eda Tekin, Şükran Aydın, Azize Demir ve Hediye Yüksel

Göreve geldiği 2019 yılından bugüne kadar mahalle sakinlerinin talep ve önerileri doğrultusunda birçok projeyi gerçekleştirmek için mahalle sakinleriyle ve yerel yönetimlerle uyum içinde çalıştıklarını belirten Esengül Aktaş, yapılan çalışmaları şöyle sıraladı;

- Kaldırılan Semt Pazarımızın, sizlerle birlikte başlattığımız imza kampanyasıyla 2424 sokağa yeniden kurulmasını sağladık.

- Karasu Caddesinin alt yapısının düzenlenmesi, Caddeye dekoratif aydınlatma direklerinin montajı ve Karasu Deresi'nin düzenli temizlenmesini sağladık.

- Gaziler Dağı Mesire alanına Mescit ve WC yapılmasını sağladık.

- Issıkgöl Caddesi, Mutlukent Bulvarı ve Dicle Caddesine dekoratif aydınlatma direklerinin montajı ve enerji iletim hatlarının yer altına alınmasının yanı sıra, Elektrik kesintilerine neden olan şebeke sorununun çözülmesi için Dicle Caddesine OG trafo merkezinin kurulumuna katkı sunduk. *Halk Eğitim Kurslarımızın sayısını ve çeşidini arttırdık.

- Mahallemizde Muhtarlık olarak Dini ve Milli Bayramları kutlamanın yanı sıra, şükür lokmaları ve aşure gibi bazı etkinliklerimizi gelenekselleştirdik.

- Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVID-19 Pandemi döneminde belediyemiz ve sağlık birimlerimiz ile işbirliği içinde çalışarak çözümler ürettik. - - Mutluluklarımızı paylaşarak çoğalttık, acılarımızı paylaşarak azalttık, 6 Şubat depreminin yaralarını sarmak için sizlerin de desteği ile yardım kampanyalarını organize ettik.

- Mahallemize gelen depremzedelerimize sizlerle birlikte kucak açtık, barınma, eşya, vb, bazı ihtiyaçlarını karşıladık.

- Geziler ve etkinliklerle mahalle halkının sosyokültürel hayatına katkılar sunduk.

- Görev sürem boyunca muhtarlık ve e-Devlet çıktılarından hiçbir ücret almadım, almayacağım.

 

YENİ DÖNEMDE HİZMETE DEVAM

 

Esengül Aktaş, seçildiği takdirde yeni dönemde yapmayı planladıkları projeleri de şöyle anlattı;

- Kamu kaynaklarını verimli kullanılması esasına uygun olarak, projesi çizim aşamasında olan, kapalı pazar alanının da yer aldığı çok amaçlı kompleks binasının hızlandırılması.

- Mahallemizdeki açık havuz kompleksi alanına, bilgi evi, kütüphane, spor ve sosyal tesis ile mahallemizde eksikliği bilinen Halk Eğitim, Ko-mek, Gesmek vb. kurslara alan oluşturulması. *417 ve 418 Halk otobüsleri hatlarımızın, ilk güzergâhlarına tekrar geri getirilmesini sağlamak.

- AFAD ile yapılan görüşmeler neticesinde "Gönüllü Afet Timi "kurulması.

- Kadınlarımızın ev ekonomisine destek amaçlı "Yenikent Kadın Kalkınma Kooperatifinin" kurulması. *24 saat esaslı 112 Acil servis biriminin mahallemize getirilmesi.

- Sokak hayvanları meselesini kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturmak.

- Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin yanındaki alana, Diş Hastanesi'nin getirilmesini sağlamak. *Geziler ve etkinliklerle mahalle halkının sosyokültürel hayatına katkı sunmaya devam etmek.

- Sizlerin de desteği ile sosyal desteklerimizin çeşidini arttırarak devam ettirmek.

 

ESENGÜL AKTAŞ KİMDİR?

 

1972 yılı Adana doğumluyum. İlk orta ve lise tahsilimi Adana'da, üniversite eğitimimi ise Gaziantep Meslek Yüksek Okulunda tamamladım. 1996 yılında işim gereği Gebze'ye geldim. Mesleğim olan elektrik otomasyon dalında bölgemizdeki çeşitli otomotiv firmalarının alt yapı ve kurulum aşamasında birçok şantiye de üst düzey yöneticilik akabinde yerel radyo sahipliği ve yöneticiliği yaptım. Evli ve iki çocuk annesiyim. Son 5 yıldır Yenikent mahallemizde muhtarınız olarak görevime devam etmekteyim.

 

AdminAdmin