SİYASET
Giriş Tarihi : 01-04-2019 03:02

Yakup Törkten Muzaffer Bıyıka

Yakup Törkten Muzaffer Bıyıka

Millet İttifakı ve CHP’nin Darıca belediye başkan adayı Yakup Törk düzenlediği basın toplantısında Cumhur İttifakı adayı Muzaffer Bıyık’ı sert bir dille eleştirdi. İlçe binasında çok yoğun katılımlı toplantıda seçim değerlendirmesi yapan Törk, “Bize illet, zillet diyen, terörle yan yana koyan kişi benim belediye başkanım olamaz. Eğer hakaret etmeseydi, ben de siyasi olgunluk gösterir tebrik ederdim ama etmeyeceğim” diye konuştu.

 

SEÇMEN, İRADESİNİ SANDIĞA YANSITAMADI

 

Darıcalı seçmenin gerçek iradesini sandığa yansıtamadığını belirten Törk, “Sürekli illet zillet dediler, terörle bağdaştırdılar. İnsanlar gerçek iradesini sandığa yansıtamadı. İnsanlar gönlünü bize, oylarını Cumhurbaşkanına verdiler” dedi.

 

OY VE MECLİS ÜYESİNDE ARTIŞ

 

Seçimi kazanamadığı için kendisini başarılı görmediğini ancak oy ve meclis üyesi sayısında çok büyük bir artış yaşandığına da dikkat çeken Yakup Törk, “Oyumuzu iki katından fazlaya çıkardık. 6 olan meclis üyesi sayımız 12 oldu. Şimdi bu 50 bin oyumuzu alan meclis üyelerimiz daha güçlü ve etkin bir şekilde muhalefet edecekler. Bunlar artık gölgemizden bile korkacaklar” dedi.

 

ENİNDE SONUNDA KAZANACAĞIZ

 

Her kesimden oy aldıklarını ve insanların sevgisini kazandıklarını kaydeden Yakup Törk, “Daha yolumuz bitmedi. Çalışmaya devam edeceğiz ve eninde sonunda kazanacağız” şeklinde konuştu.

Toplantıya yüzlerce partili katılırken duygusal anlar yaşandı. Törk eşiyle birlikte gelirken, yeni seçilen meclis üyeleri de toplantıda yerini aldı.

CHP Darıca ilçe başkanı Gürer Yıldırım da yaptığı konuşmada devlete karşı mücadele ettiklerini belirterek, “Türkiye’deki gibi Bahar gelmesini isterdik Darıca’ya ama devletle mücadele ettik, karşılığı bu olmamalıydı. Mücadelemiz sürecek” dedi.

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yakup Törk, ileriki süreçte partisinin vereceği her göreve hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

 

AdminAdmin