SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 27-06-2020 08:30

Uyuşturucudan 191 kişi tutuklandı

Uyuşturucudan 191 kişi tutuklandı

Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, son 18 ayda narkotik timlerinin 191 kişiyi uyuşturucudan tutuklandığını söyledi.

Gebze Belediyesi’nin düzenlediği Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele konulu programda konuşan Bilgili, uyuşturucu satıcılarına karşı ilçede yürütülen mücadeleye ilişkin bilgi ve verileri paylaştı. Bilgili, son 18 ayda narko timlerin başarılı çalışmaları kapsamında 163 olayda 221 kişinin gözaltına alındığını, işlem yapılan 191 kişinin de tutuklandığını belirterek, emniyet güçlerinin uyuşturucuyla mücadelede sahada ve alanda çalışmalarına ara vermeden devam edeceğinin kaydetti.

Soru-cevap şeklinde sohbet ortamında düzenlenen ve belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı olarak da yayınlanan programın ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de konuşmasında, “Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı sağlık zararlarından ibaret değildir. Sağlık zararlarının yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getirmektedir. Uyuşturucu ile mücadele bu nedenle son derece önemlidir” diye konuştu.

İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu da konuşmasında, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ve hizmetlere ilişkin bilgi verdi. Konuşmacılar Yeşilay Şube Başkanı Salih Işık, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdiresi Kadriye Aytemiz, Uzman Psikolog Esra Coşkun da ilçe genelinde gençlerin uyuşturucu maddelerden uzak tutulması konusunda kendi alanları kapsamında paylaşımlarda bulundular. 

AdminAdmin