SİYASET
Giriş Tarihi : 31-05-2019 10:29

Türkkandan işsizlik vurgusu

Türkkandan işsizlik vurgusu

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kocaeli’deki işsizliğe dikkat çekerek, “İnsanlar, Kocaelide şu anda işsizlikten kahvelere gidiyor, kahveler gündüz dolu, bizler gündüz kahvede adam bulamazdık, kahveler dolu, iş yok. Kocaelide bizim için en kolay iş, bir adama iş bulmaktı. Şu anda hiçbir adama iş bulamadığımız gibi, kendi işçilerimize de iş arıyoruz çıkarmak için, böyle bir noktadayız. Ama söylüyorum ya hepimiz aynı gemideyiz, sizler kaptan köşkünde, bizler tayfa; o yüzden farklı açılardan bakıyoruz” diye konuştu.

“PEMBE TABLOLAR ÇİZMEK HİÇBİR İŞE YARAMAZ”

Türkkan Perşembe günü Genel Kurul’da bu kez Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun açıkladığı rakamlar üzerinden şu açıklamaları yaptı:

“Bugün Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytunoğlu Bey Kocaelideki işsizlik sayılarıyla ilgili açıklama yapmış. Bu açıklamada Kocaelide kayıtlı işsiz sayısındaki artışa dikkat çekiyor. Kocaelideki işsiz sayısı 2018 yılında 8.622 artmış, bu yılın ilk dört ayında da 13.828 kişi artmış. İvme bu şekilde giderse -geçen yıla oranla artış tam 5 kat olmuş- 40 bine çıkacak. Sanayi Odası Başkanı ayrıca bölgedeki sanayicinin 12.351 kişilik istihdam talebinin de karşılanamadığını ifade etmiş. Hâl böyleyken pembe tablolar çizmek hiçbir işe yaramaz arkadaşlar. Bu örneği, kendi seçim bölgem Kocaeliden, bir zamanlar sanayinin göz bebeği olan bu şehirden bir sanayici olarak veriyorum size.”

AdminAdmin