GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-06-2019 08:15

Türkiye Kamu-Sende yeni dönem

Türkiye Kamu-Sende yeni dönem

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 Nolu Şube Başkanı Orhan Kütük, Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi tarafından Kocaeli İl Temsilcisi olarak görevlendirildi.

Görev tebliğinden sonra Kamu-Sen’e bağlı tüm sendikaların şube başkanlarını ve il temsilcilerini ziyaret eden ve desteklerini alan Orhan Kütük, önceki gün İzmit Öğretmenevinde şube başkanları ile bir araya geldi.

Kütük, toplantıda şunları söyledi:

“18 Haziran tarihi aynı zamanda Türkiye Kamu-sen’e bağlı sendikaların kuruluş yıldönümü olduğu için ayrı bir öneme sahiptir. 27 yıl önce çalışma hayatında önemli bir adım atılmış, memleketini seven, ekmeğine sahip çıkan,  Türkiye sevdalısı kamu çalışanları memur sendikacılığının kutup yıldızı Kamu-Sen’e bağlı sendikaları kurmuş ve hemen devamında ülkemizde ilk olarak kurulan konfederasyon Türkiye Kamu-Sen olmuştur. Geride bıraktığımız 27 yıl şunu göstermiştir ki; Kamu-Sen Milli bir sivil toplum kuruluşudur. Çalışma hayatında emeğin karşılığının talep edilmesinde her zaman çalışanın yanında olmuş, her zaman HAK aramanın ilk adresi olan sendika olmanın yanında, ülke menfaatini ilgilendiren her konu da devletinin yanında olmuştur. Bundan sonra ki süreçte de bu böyle devam edecektir.

2019 Ağustos ayı kamu çalışanları için hayati öneme sahiptir. 2020-2021 yıllarını kapsayacak olan 5.dönem toplu sözleşme süreci sendikalar ile hükümet arasında yürütülecektir. Bir önceki toplu sözleşme dönemi kamu çalışanları adına hüsranla sonuçlanmış olup ciddi mali kayıplara neden olmuştur. Kamu çalışanlarının hafızasından silinmeyecek olan gece yarısında buçuk zamlara imza atmaların bir daha yaşanmamasını ümit ediyoruz. Bu süreçte özellikle iki konunun önemi vurgulamak istiyoruz. İlk olarak şunu belirtelim ki sendikacığın kırmızı çizgisi İŞ GÜVENCEMİZDİR. Bunun tartışmaya açılması,kamunun her alanında SÖZLEŞMELİ istihdamının yaygınlaştırılması kabul edilemez.Biz her durumda kadrolu tek tip memurluktan yanayız. İkinci olarak ise hükümetin çok sayıda yetkilisi tarafından verilen 3600 sözünün Türkiye Kamu-Sen’in ekim 2018 de hazırlayıp meclise bir milletvekili aracılığı ile sunduğu şekliyle tüm kamu çalışanlarına 800 puan artırımlı olarak uygulanması gerektiğini düşünüyoruz.

Özellikle şunu da belirtmek isterim ki Türkiye Kamu-Sen Kocaeli İl Temsilciliği görevimiz süresince birlik ve beraberlik içerisinde çalışma hayatında ki tüm sorunların giderilmesi noktasında tüm kurumlarımızla iletişime açık olacağız. Aynı şekilde yaşadığımız şehre olan görevlerimizi de yerine getirmek adına üzerimize düşeni yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Orhan Kütük (Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi )

Mehmet Ali Karadaşlı ( Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanı

Yaşar Şanlı (Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı

Çetin Keskin (Türk Tarım Orman-Sen İl Temsilcisi)

Yasin Pazar (Türk Haber-Sen İl Temsilcisi)

Özcan Karabulut (Türk Yerel Hizmet-Sen İl Temsilcisi)

Kürşad Karadeli (Türk İmar-Sen İl Temsilcisi)

AdminAdmin