SPOR
Giriş Tarihi : 27-02-2024 08:52

Türk futbolu için kara gece!

Süper Lig'in 27. hafta kapanışında Galatasaray'ın Antalyaspor'u 2-1 mağlup ettiği maçta hakem Abdulkadir Bitigen ile VAR hakemi Özgür Yankaya’nın verdiği kararlar Türkiye’de gündem oldu!

Türk futbolu için kara gece!

Trendyol Süper Lig'in 27. hafta kapanışında Galatasaray'ın Antalyaspor'u 2-1 mağlup ettiği maçta hakem Abdulkadir Bitigen ile VAR hakemi Özgür Yankaya’nın verdiği kararlar Türkiye’de gündem oldu!

Maçta 2 penaltı kararı çıkarken 1 gol de faul gerekçesiyle iptal edildi. Sarı kırmızılıların kazandığı 1 penaltı, VAR'ın uyarısıyla gelirken ofsayt gerekçesiyle iptal edilen gol ise yine VAR'ın uyarısıyla geçerlilik kazandı.

Galatasaray'da Tete, 9. dakikada Van de Streek'in müdahalesiyle ceza sahasında yerde kaldı. Sarı-kırmızılı oyuncular, hakem Abdulkadir Bitigen'e penaltı itirazlarında bulundu.

Abdulkadir Bitigen, VAR hakemi Özgür Yankaya'dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izledi ve penaltı kararı verdi.

Mücadelede gelişen Antalyaspor atağında Sam Larsson, Tete'nin müdahalesinin ardından penaltı bekledi. Antalyaspor cephesi, Tete'nin eliyle baskı uyguladığı itirazında bulunurken oyun devam etti.

Sarı kırmızılılar, Antalyaspor karşısında 45+1. dakikada ikinci golü buldu ancak ofsayt bayrağı kalktı.

Lucas Torreira'nın yaptığı ortada Carlos Vinicius'un kafa vuruşunu kaleci Helton kurtardı. Pozisyonu takip eden Kerem Aktürkoğlu, ağları havalandırdı ancak ofsayt bayrağı kalktı. Hakem Abdulkadir Bitigen, VAR'dan gelen uyarı sonrası oyunu başlatmadı. Kontrol sonrası Galatasaray'ın golü geçerlilik kazandı.

GALATASARAY BİR PENALTI DAHA KAZANDI

Sarı kırmızılılar, sol kanattan gelişen atakta Köhn ile ceza sahasına girerken Ganalı oyuncu yerde kaldı. Antalyasporlu Erdoğan Yeşilyurt ile giriştiği mücadele sonrası yerde kalan Köhn, penaltı beklerken hakem Abdulkadir Bitigen penaltıya hükmetti.

Spor kamuoyu, Vinicius, Torreira ve Zaha’ya verilmeyen kırmızı kartlar ile kart sınırında olan Kerem’e kart verilmemesini de gündem yaptı. Bu oyuncular kart görseydi önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş maçında forma giyemeyeceklerdi.

AdminAdmin