SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 22-01-2020 13:33

Trelleborg'da grev sona erdi

Trelleborg'da grev sona erdi

Gebze’de faaliyet gösteren Trelleborg fabrikasında 44 gündür devam eden grev, işveren ile sendika arasında yapılan anlaşma ile sona erdi.

Gebze’de 2 işletmesi bulunan ve Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Trelleborg işyerinde sendika ile işveren arasında dün gece saatlerinde anlaşmaya varıldı ve grev sona erdi.

 

Petrol-iş Sendikası Gebze Şube başkanı Eyüp Akdemir yaptığı açıklamada şöyle dedi:

 

Ücretlerde yüzde 34 zam

 

“01.07.2019-31.06.2021 yürürlük tarihli toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taleplerimizin karşılanmaması ve uzlaşma sağlanamaması nedeniyle 10 Aralık 2019 tarihinde grev uygulamamız başlamıştı. Trelleborg’ta, soğuk kış günlerinde 44 gün boyunca grev ateşi hiç sönmeden yanmış ve üyelerimiz hakları için sonuna kadar kararlı biçimde mücadele etmiştir. Birlik ve beraberlik içerisinde, sınıf dayanışmasının verdiği güçle devam eden grevimiz amacına ulaşmıştır. Dün gece saatlerinde İstanbul’da Petrol-İş Genel Merkezi’nde varılan anlaşmayla, ücretlerde 1,5 yıllık %34, sosyal haklarda ise ortalama %30 artış sağlanmıştır. Sözleşme, taleplerimize yakın şartlarda imzalanmıştır. Trelleborg’da mücadele ve dayanışma kazanmıştır.

44 gün boyunca Trelleborg grevi ve sendikamız ile dayanışma gösteren, mücadelemize destek vererek bizleri yalnız bırakmayan tüm sendikalara, emekçilere, emek dostu siyasi partilere, STK’lara, basın-yayın ve medya kuruluşlarına teşekkür ediyoruz.”

AdminAdmin