EKONOMİ
Giriş Tarihi : 19-03-2019 08:38

TNS etiketleme de çıtayı yükseltti

TNS etiketleme de çıtayı yükseltti

Teknik destek ve danışmanlık hizmetleri ile teknolojide güven sloganı çerçevesinde eksiksiz, tam çözüm sağlayan TNS Endüstriyel Otomasyon ve Kontrol Sistemleri, kendi ürettiği makinelerle sektörde önemli bir açığı kapatıyor.
Firmalara otomatik tanımlama, veri toplama sistemleri, barkodlu otomasyon, veri toplama projeleri, üretim takibi, depo takibi, otomatik etiketleme sistemleri gibi çok yönlü hizmet sunuyor. Müşterilerin beklentilerini karşılayabilmek ve çözüm üretebilmek amacıyla, sistem, network, güvenlik, log yönetimi ve kodlama-etiketleme konusundaki yapısal sorunlarının çözümüne destek olan TNS, ilaçtan gıdaya, kozmetikten gaz betona kadar birçok sektörün çözüm ortaklığını yapıyor. TNS Endüstriyel Otomasyon ve Kontrol Sistemleri İş Geliştirme ve Satış Yöneticisi Feyza Kömürcü, kendi ürettiği makinelerle sektörde önemli bir açığı kapattıklarını söyledi.

KENDİ MAKİNELERİNİ ÜRETTİLER

TNS Endüstriyel Otomasyon firmasını eşi Atınç Kömürcü ile 2013 yılında şirketi kurduklarını ifade eden Feyza Kömürcü, kullandıkları elektronik kartları ve makinelerin ucunda kullanılan pedleri yurt dışında yaptırdıklarını,  ana kasa, ayaklar ve bazı aksamları, blade denilen bıçak sistemleri gibi birçok şeyi de Türkiye’de ürettiklerini söyledi. Bu şekilde haftada 7 makineyi üretir hale geldikleri bilgisini veren Kömürcü, “Proje bazlı çalışıyoruz. Şu anda yaklaşık 12-13 model cihazımız mevcut. Üretimde neye ihtiyaç varsa ona göre konfigürasyonunuzu oluşturup, en geç 3 haftada teslimatı sağlıyoruz. Bu bize çok büyük avantaj sağladı. İnsanlar tabi ilk etapta yadırgadılar ama her şeyi kendinizin yapması pek mümkün değil. Çünkü her şeyin uzmanı olamazsınız” dedi.

GENİŞ MÜŞTERİ YELPAZESİ

 Makineyi ürettikten sonra fabrikadaki operatörlere kullanıcı eğitimi verdiklerini anlatan Kömürcü, firmalara sonrasında da periyodik aylık ya da yıllık bakım hizmetleri ya da teknik destek hizmetleri sunduklarını kaydetti. Kömürcü, makine ürettikleri sektörlerin geniş bir yelpaze oluşturduğunu, ilaçtan gıdaya, kozmetikten gaz betona kadar pek çok sektöre hizmet verdiklerini ifade etti. Bugüne kadar hem makine geliştirdikleri hem araştırma yaptıkları hem de hizmet içeriği oturttukları için çok fazla yayılmadıklarını belirten Kömürcü, “Her şey oturana ve dört dörtlük hizmet verene kadar sahaya çıkmak istemedik. On aydır kendimizi duyuruyoruz, biz varız diyoruz” şeklinde konuştu.

CE BELGELİ KALİTE

Feyza Kömürcü, etiketleme makineleriyle hiçbir sanayicinin uğraşmadığını, Türkiye’de satış yapan firmaların makineleri yurt dışından alıp sattığını dile getirdi. Hizmet kalitesini artırmak adına rakiplerin olmasının kendileri için de avantaj sağlayacağını anlatan Kömürcü, “Ne yazık ki Türkiye’de hiçbir firma bizim gibi oturup makineye hâkim olayım, buna bende bir katkı sağlayayım, bir şeyleri ortaya çıkartayım gibi şeyleri demiyor. Makineyi satarsınız ama sonrası ne olacak, her şeyi operatörden, fabrika müdüründen bekleyemezsiniz. TNS olarak bizim hem kapasite raporlarımız var hem CE belgelerimiz var.  Müşterilerimize en iyi hizmeti sunuyoruz” dedi.


AdminAdmin