SİYASET
Giriş Tarihi : 23-02-2024 11:56

TİP Gebze adayı Erkan Baş, CHP’yi ziyaret etti

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Gebze Belediye başkan adayı olmuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dün Halk TV’de yaptığı açıklama ile Gebze’de aday çıkarmayacaklarını ve Erkan Baş’ı destekleyeceklerini söylemesi üzerine bu sabah da Erkan Baş CHP Gebze ilçe başkanlığını ziyaret ederek soruları yanıtladı.

TİP Gebze adayı Erkan Baş, CHP’yi ziyaret etti

CHP Gebze ilçe başkanı Gökhan Orhan, “Dün Hak TV’de genel başkanımızın da açıkladığı gibi yerelde birliktelik yapıyoruz. Genel başkanımızın da açıkladığı gibi Gebze’de CHP olarak meclis listesiyle seçime gireceğiz, belediye başkan adaylığında da TİP ile birlikte seçim yürüteceğiz” diye konuştu.

TİP Gebze belediye başkan adayı Erkan Baş da, “Öncelikle adaylık iddiamızı destekleyerek yanımızda duran CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Oldukça heyecanlı, umutlu, kararlı bir yolculuğa çıktık. Bu ülkeyi bu iktidara bırakmamak önemli. Ülkenin üzerine çöken kara bulutları dağıtmak için hep birlikte mücadele etmeliyiz. İşçi sınıfının yaşadığı zorlukları gündeme getirmek ve konuşulmasını sağlamak temel dayanaklarımızdan birisi. Diğeri de Türkiye’de siyaset kalıplara ayrılmış. İktidarın ve muhalefetin güçlü olduğu yerler gibi. Biz Türkiye işçi sınıfının sesini taleplerini bu yerel seçimlerde gündem olmasını istiyoruz. Gebze, Türkiye’nin işçi sınıfının kalbi. Mevcut iktidarın çok kötü yönetimini belki de bu vesileyle değiştirebileceğimizi deneyeceğimiz bir iddia bu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de bu iddiamıza destek oldu şimdi daha güçlüyüz. Hepimize görev düşüyor” dedi.

31 Mart akşamı sonucu en çok merak edilen ilçelerden birisinin Gebze olacağını dile getiren Erkan Baş, “İyi bir muhalefet partisiyiz ama yönetebilecek bir parti olduğumuzu göstermemiz lazım. Kazandığımız belediyelerde sosyalist belediyeler birliği kurmayı hedefliyoruz. Gebze’yi işçiler yönetemezse Türkiye’de nereyi yönetecek? İşçi sınıfının kazanması için bir mücadele vereceğiz” diye konuştu.

Toplantıya CHP’nin Gebze belediye meclis üyesi adayları ve ilçe yöneticileri de katılırken, Erkan Baş CHP’lilerin sorularını yanıtladı.

AdminAdmin