SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 17-06-2023 21:29

TGF'den gazeteciye saldırıya kınama

Gazeteci Sinan Aygül’ün bugün uğradığı hakaret ve fiziksel saldırı sonrasında Türkiye Gazeteciler Federasyonu bir açıklama yaparak şu görüşlere yer verdi.

TGF'den gazeteciye saldırıya kınama

“Bugün öğle saatlerinde Gazeteci Sinan Aygül’e fiziksel şidddet uygulayan Tatvan Belediye Başkanı Koruma Görevlisi Yücel Baysal ve olayı ayırmaya çalışan vatandaşlara silahını göstererek tehdit eden polis Memuru Engin Kaplan’ı şiddetle kınıyor bu kişilerin cezasız kalmamalarını istiyoruz. Son zamanlarda artarak devam eden gazetecilere karşı uygulanan şiddet olaylarının artık durdurulması gerekiyor. Gazete ve gazetecilerin haklarının korunması noktasında sorumluluğu olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının bu darp ve saldırı olaylarına karşı gerekli tedbirleri alarak gazeteciye karşı uygulanacak hakaret ve saldırı olayları için çıkartılacak bir yönetmeliği hayata geçirmesi elzem olmuştur. Konuyla alakalı İletişim başkanlığını göreve davet ediyoruz.” 

Meslektaşımız Gazeteci Sinan Aygül’e geçmiş olsun dileklerimizi iletir, olayın sorumlularının cezasız kalmamalarını temenni ederiz.

AdminAdmin