GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-07-2023 12:03

Suriyeliler Gazeteciye saldırdı

Mersin'de Yerel İnternet Haber sitesi sahibi İsa Çakıcı, Mezitli’de denize girmenin yasak olduğunun belirtildiği uyarı levhalarına rağmen denize giren kişileri haber yapmak isterken saldırıya uğradı.

Suriyeliler Gazeteciye saldırdı

Kendisine saldıran kişilerin Suriyeli olduğunu iddia eden Çakıcı, hastanedeki tedavisinin ardından olayla ilgili şikayetçi olacağını vurguladı.

Gazeteci İsa Çakıcı, Mersin Mezitli’de ‘denize girmek tehlikeli ve yasak’ şeklindeki levhaların yer aldığı plajlara giderek haber yapmak istedi. Denize giren kimliği belirsiz kişiler tarafından haber yaparken saldırıya uğrayan Çakıcı, sosyal medya paylaşımında yaşanan olayı paylaştı. Çakıcı, “Bu zorbalık ne? Bir insanı yargısız infaz etmek ne? Allah’tan ölmedik. Mezitli’de Belediye 5 adet levha dikmiş. Ne demiş Mezitli Belediyesi? Bu alanda denize girmek tehlikeli ve yasak demiş. Basın olarak Mersin kamuoyunu bilgi sahibi yapmak için yasak olan bu bölgede uyarı haberi yapalım dedim. Ne gördük insafsızca kaşımız, gözümüz, dizimiz patladı. Yani çok kötü bir şekilde iki cani tarafından iyi benzettiler beni, yani kötü bir dayak yedik. Denize girenler Mülteciler yani Suriyeliler” şeklinde paylaşım yaptı.

Daha sonra Toros Devlet Hastanesi acil servisine başvuran Çakıcı, “Çok şükür iyiyim. Toros Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındım. İğne, emar ve pansuman oldum. Sadece ağrılarım var. Doğru haber yapmanın acı reçetesini aldık. Darp raporunu da almış durumundayız. Bana saldıran kimliği belirsiz kişilerden de şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ: “SALDIRGANLAR YAKALANMALI / SINIR DIŞI EDİLMELİ”

Gazeteci Çakıcı’nın başına gelen olaya Mersin ve Türkiye’de yurttaşlar tepki gösterdi. Çakıcı’ya çok sayıda ‘geçmiş olsun’ mesajı gelirken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da olaya tepki gösterdi. sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özdağ, “Mersin’de Suriyeliler gazeteci İsa Çakıcı’yı dövdüler: Yasak yerde denize girmelerini haber yaptığı için ağır şekilde dövülen İsa Çakıcı hastanede tedavi edildi. Mersin emniyetini göreve davet ediyorum. Saldırganlar yakalanmalı/sınır dışı edilmelidir” dedi.

TALAT DİNÇER: “KURALLARI BİLMEYEN MÜLTECİLER MERSİN İÇİN BİR TEHDİT”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Talat Dinçer ise kuralları bilmeyen mültecilerin Mersin için giderek büyüyen bir tehdit olduğunu vurguladı. Olaya tepkisini dile getiren Dinçer, “İsa Çakıcı kardeşimiz yıllardır Mersin’de cesur bir gazetecilik örneği sergilemektedir! Ancak bu cesur gazetecimizin tek suçu, denize girmesi yasak olan bölgede denize giren Suriyeli mültecileri haber yapmaktır. Yıllardır defalarca söylediğimiz gibi, kuralları bilmeyen mülteciler Mersin’de giderek büyüyen bir tehdit haline gelmektedir. Mersin ve Türkiye için bunu kabul edemeyiz! Mülteci sorunu, Türkiye için ulusal bir beka sorunudur! İsa Çakıcı kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin