GÜNDEM
Giriş Tarihi : 12-04-2023 12:53

Suç duyurusunda bulunacaklar

Darıca Belediyesi’nin Emek Mahallesi’ndeki 771 milyon TL değerindeki 2 parsel araziyi 145 milyon TL’ye Termal Grup’a sattıklarını iddia eden CHP Darıca İlçe Başkanı ve meclis üyeleri konuyu yargıya taşıyacaklarını belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler.

Suç duyurusunda bulunacaklar

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve belediye meclis üyeleri düzenledikleri basın toplantısında Nisan ayı belediye meclis toplantısını değerlendirdiler.

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş konuşmasında Darıca Belediyesi’ni eleştirerek, “Darıca Belediyesi’de aynı bu hükümetin minyatürü gibi. Belediyenin denetim ve faaliyet raporları incelendiğinde usülsüzlükler ortaya çıkıyor. Bu usülsüzlüklere meclis üyelerini de dahil etmek istiyor. Meclis üyeleri de artık kendisine tepki gösteriyor. Encümen seçiminde Başkan Muzaffer Bıyık 5 Ak Parti meclis üyesi tarafından aday gösterilerek ‘’artık bu başkanlığı yapamıyorsun’’ mesajını verdiler.

Gökhan Aktaş’ın konuşmasının ardından Darıca Belediyesi CHP Meclis üyesi Özkan Sarıtoprak söz aldı. Sarıtoprak, Darıca Belediyesi tarafından Termal Grup’a satıldığı iddia edilen 2 parsel arazi ile ilgili bilgiler aktardı. Sarıtoprak parti olarak Emek Mahallesi’ndeki Termal Grup projesini 2018 yılından beri takip ettiklerini bu projeyi yargıya taşıdıklarını 41 kattan oluşan yapıların 12 kata düşürdüklerini söyledi. Bu davalardan hiçbir zaman vazgeçmediklerini ve takipçisi olduklarını söyleyen Sarıtoprak, 1. Etapta 337 konuttan oluşan projenin başladığını ifade ederek şöyle devam etti; ‘’Darıca Belediyesine ait 2359 ada 3 parselde bulunan 8978 metrekare olan arsanın 2019 yılında Darıca Belediyesi'ne kapalı spor alanı, park alanları, eğitim alanları yönünde takas önergesi oy çokluğu ile mecliste geçti ancak biz bunu kabul etmedik. Ancak, 2 Mart 2023 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde cephe 2021 Ada 24 parselde bulunan 6.013 metrekare ve yine 2021 ada 5 parselde bulunan 9.415 metrekareden oluşan toplam 15.428 metrekare olan belediyemize ait 2 arsa meclis üyeleri de dahil hiç kimsenin haberi olmadan, 12 taksitle 145 milyon TL’ye Cumhurbaşkanına yakınlığı olarak bilinen 3 dönem Ak Parti Milletvekili olan Ali İhsan Arslan’ın sahibi olduğu Termal gruba satıldı. Satılan arsaların yan taraflarındaki emsal normal vatandaşın arsalarına baktığımız zaman Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde imar 4 veya 5 kattır ve metrekare fiyatı en düşük rakam 25.000 TL'dir. Termal grupa özel imar özel proje yaptıkları için burada metrekare fiyatı 50.000 TL'dir ve 12 kat imar mevcuttur. Yaptığımız araştırmada arazi fiyatlarını değerlendirdiğimizde bu 2 arsanın gerçek değeri 771 milyon 400 bin TL'dir. Belediyemize ait arsa satışında Darıca Belediyesi yetkilileri 626 milyon 400 bin TL kamu malını zarara uğratmıştır. Bu nedenle bunu yargıya taşıyacağız. Biz buradan AK Parti İl Başkanını, AK Partili vekilleri, Kocaeli valisini, İçişleri Bakanlığı'nı göreve davet ediyoruz.’’

Özkan Sarıtoprak’ın konuşmasının ardından Meclis Üyeleri Tuncer Saltaş ve Şadi Güven, Denetleme ve faaliyet Komisyon Raporları hakkında yaptıkları konuşmalarda yaptıkları inecelemelerde belediyenin 41 Milyon TL zarara uğratıldığını, yapılan doğrudan alımlarla Ak Partililere peşkeş çekildiğini, ihalelerin ve alımların kimlere verileceğini önceden belirlendiğini ifade ederek tüm olumsuzlukları yargıya taşıyacaklarını söylediler.

AdminAdmin