SPOR
Giriş Tarihi : 13-04-2023 09:46

Sporda adalet nerede?

Gebzespor’un şampiyonluk yarışındaki rakibi İnegöl Kafkas Spor’a verilen 4 maç seyircisiz maç cezası kaldırıldı. Bu skandal karar sonrası, şampiyonluk maçı olan İnegöl Kafkas ile Gebzespor’un son hafta karşılaşmasına İnegöl Kafkaslı seyirciler izleyebilecekler ancak Gebzesporlu taraftarlara kota uygulanacak.

Sporda adalet nerede?

İnegöl Kafkas spora Cankurtaranspor ile deplasmanda oynadığı maçta yaşanan saha olayları sebebiyle 4 maç ceza verildi. Bu karar gereği 16 Nisan Pazar günü oynanacak İnegölspor-Gebzespor maçına Kafkassporlu seyirci alınmayacaktı.

Ancak dün toplanan TFF Tahkim Kurulu, 4 maçlık cezayı 10 bin lira para cezasına çevirdi.

Bu skandal karar sonrası Gebzesporlu yönetici ve taraftarlar büyük tepki gösterdiler.

GEBZE’DE DE TAŞKINLIK ÇIKARMIŞLARDI

Cankurtaran deplasman maçında olay çıkardıkları için seyircisiz maç cezası alan İnegöl Kafkaslı taraftarlar, sezonun ilk yarısında Gebze’de oynanan Gebzespor-İnegöl Kafkasspor maçında da tribünlerde taşkınlık yapmış ve olay çıkarmışlardı.

İŞTE O KARAR…

İnegöl Kafkas Gençlik Spor Kulübü’nün AFDK’nın 07.04.2023 tarih ve E.2022-2023/1360- K.2022-2023/1722 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

- İnegöl Kafkas Gençlik Spor Kulübü’nün taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/2. maddesi uyarınca verilen 4 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezası ile ilgili sübut ve hukuki nitelendirme yönünden itirazın yerinde görülmediği ancak; somut olayın özellikleri ve gerçekleştirilen eylemler ile verilen cezanın orantılılığı açısından; seyircisiz oynama cezası yerine para cezası verilmesi gerektiği anlaşıldığından sonuç cezanın olayın özelliklerine göre takdiren 10.000,00 TL para cezası biçiminde kararın düzeltilmesine, oybirliği ile,

(*) İşbu karar sonuçları şekli düzeltmelere tabi olabilir.

TFF TAHKİM KURULU

AdminAdmin