EKONOMİ
Giriş Tarihi : 21-12-2017 01:06

Siemens’ten Gebze’ye 65 Milyon Euro’luk yatırım

Siemens’ten Gebze’ye 65 Milyon Euro’luk yatırım

Siemensin  Gebze GOSB’ta  yaptığı Alçak Gerilim Şalt Cihazı Fabrikası düzenlenen törenle açıldı. Açılışa, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk ÖzlüKocaeli Valisi Hüseyin AksoyKocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Helmrich, Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gelis ve davetliler katıldı.

Siemens Türkiye’nin büyüme stratejisi çerçevesinde GOSB’ta toplam 150 bin metrekare alan üzerine kurulan Entegre Üretim Tesisleri’nin yatırım tutarı, Faz II kapsamında gerçekleştirilen yeni fabrikayla birlikte 65 milyon Euro’ya ulaştı. Tesisler ülke ekonomisine yılda yaklaşık 100 milyon Euro katkıda bulunacak. Doğrudan ve dolaylı olmak üzere bin kişiye istihdam sağlayacak olan yeni Alçak Gerilim Şalt Cihazları Fabrikası’nda, kontaktör ve aksesuarları, aşırı akım rölesi, otomatik sigorta, otomatik şalter aksesuar ve aksam parçalarının üretimi yapılacak.

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, törende yaptığı konuşmada Siemens Türkiye’nin yeni fabrikasının, Türk ekonomisine ve siyasi istikrara duyulan güvenin açık bir göstergesi olduğunu belirtti. Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Helmrich ve Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis’in konuşmalarının ardından fabrika hizmete girdi.

AdminAdmin