SİYASET
Giriş Tarihi : 08-05-2023 16:22

Serap Çakır, acılı aileyi ziyaret etti

Hafta sonunu Gebze’nin köylerinde geçiren Serap Çakır, 2021 yılında Afganlı bir mültecinin saldırısına uğrayarak yaşamını yitiren Ayşegül Aydın’ın ailesini ziyaret ederek, acılarını paylaştı.

Serap Çakır, acılı aileyi ziyaret etti

Çakır, göçmen sorunu ve kadına karşı şiddet sorunu Türkiye’nin en önemli meselesi olduğunu ve bu sorunların Millet İttifakı iktidarında çözüleceğini söyledi.

Gebze’nin Pelitli Köyü’nde 2021 yılında yaşanan saldırı Türkiye’de gündem olmuştu. Büyük yankı uyandıran olayda, Afgan uyruklu şahıs 20 yaşında ki Ayşegül Aydın’a saldırmış, cinsel istismar ve darp ederek, kayıplara karışmıştı. CHP Kocaeli Milletvekili adayı Serap Çakır, Aydın Ailesini ziyaret ederek acılarını paylaştı. Çakır, “Ülke olarak kadına şiddet konusunda kötü bir sicile sahibiz. İstanbul Sözleşmesi kadın haklarını koruyan, kadınlarımızı koruyan bir anlaşmaydı. Bu sözleşmeden çıkılmasını büyük hata olarak düşünüyoruz. Millet İttifakı olarak ele alacağımız konuların başında geliyor. İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden getireceğiz ve uygulamada ki eksiklerini de gidereceğiz. Göçmen sorunu sadece Afganlar anlamında değil, her anlamda büyük bir sorun. Millet İttifakı’nın göçmen politikası ile bu sorunu da en hızlı şekilde çözerek, Ülkemizi bu sorundan kurtaracağız. Bir siyasetçi, bir kadın olarak değil bir anne olarak Aydın ailesini çok iyi anlıyorum. Acılarını yüreğimde hissediyorum. Ayşegül’ü belki geri getiremeyiz ama alacağımız önlemlerle yeni Ayşegüllerin yeni saldırılara uğramasına engel olabiliriz” dedi.

AdminAdmin