SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 20-10-2020 11:52

Senmisin sendikalı olan

Senmisin sendikalı olan

Dilovası’nda havalandırma sistemleri üreten Systemair HSK Fabrikası’nda, Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye olan 40’tan fazla işçi, geçen cuma günü ücretsiz izne çıkarıldı. İşçilerin fabrikanın önünde direnişi devam ediyor.

Dilovası’nda 150 çalışanı bulunan Systemair HSK Havalandırma Endüstri Sanayi Fabrikası’nda 108 işçi bu ayın başında DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlendi. Sendika fabrikada gerekli çoğunluğu sağlayarak bakanlıktan çoğunluk tespiti belgesi aldı. İşyerine yazı geldikten hemen sonra onlarca işçiyi ücretsiz izne çıkarıldı.

Birleşik Metal-İş Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, işçilerin ücretsiz izne çıkarılmasının hukuksuz olduğunu belirterek şunları söyledi: “İsveç ortaklı bir firma. Biz de İsveç’le ve buradaki yöneticilerle bağlantıya geçip bunun kabul edilemeyeceğini söyledik. Onlar ise yasanın onlara böyle bir hak tanıdığını ve bunu kullanacaklarını söylediler. Biz de ücretsiz iznin ancak pandemi koşullarında üretimin sonlanması durumunda kullanılabileceğini belirterek direnişe geçtik. Herhangi bir adım atılmazsa üretimi durdurma kararımız var. Şu an beklemedeyiz.”

 

 

 

AdminAdmin