GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-07-2019 01:23

Sadaka değil toplu sözleşme istediler

Sadaka değil toplu sözleşme istediler

Tüm Emekliler Sendikası  (Tüm Emekli Sen) Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek AKP iktidarının sahte enflasyon oranına göre tek yanlı olarak dağıttığı sadaka gibi maaş artışlarına karşı çıktıklarını ifade ederek sorumlusu olmadıkları krizlerin faturasını ödemek istemediklerini açıkladı. Yüksek, emeklilere yatığı çağrıda hak ve talepler için omuz omuza mücadele etmeye davet etti.

Tüm Emekliler Sendikası  (Tüm Emekli Sen) Gebze Şubesi emeklilere yapılan maaşlarıyla ilgili basın açıklaması yapıldı. Şube Başkanı Cemil Yüksek tarafından yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi; ‘’insanca ve onurlu bir yaşam için tüm emekli maaşlarının gerçek enflasyon oranına göre ve açlık-yoksulluk sınırı rakamları da dikkate alınarak sendikamız ile ile hükümet arasında yapılacak toplu sözleşme yoluyla belirlenmesini istiyoruz.

Emeklilerin sendika kurma hakkı

Anayasanın ‘sendika kurma hakkı’ ile ilgili 51. Maddesinde yer alan ‘’ Çalışanlar ve işverenler’’ ibaresine ‘’ emekliler’’ ibaresinin de eklenerek emeklilerin sendika kurma ve toplu sözleşme hakkının anayasal güvence altına alınmasını talep ediyoruz. İşçi, memur ve Bağ-Kur emekli aylıkları arasındaki eşitsizliğin giderilmesini; tüm emeklilere yılda 4 kez birer maaş tutarında ikramiye verilmesini; sağlık hizmetlerinde uygulanan tüm kesintilerin kaldırılmasını ve toplu taşıma araçlarında ülkenin her yerinde emeklilere ve eşlerine ücretsiz ulaşım hakkı sağlanmasını istiyoruz.

Sadaka değil toplu sözleşme

13 Milyon emekli Tüm Emekli Sen’de örgütlü olursak sorumlusu olmadığımız ekonomik krizin faturasını bizlere kesemezler. Bizleri her geçen gün daha da yoksullaştıran bu gidişatı tersine çevirebiliriz. Sendikalı sendikasız tüm emeklileri insanca ve onurlu bir yaşam için yürüttüğümüz toplu sözleşmeli sendika hakkı mücadelesini büyütmek ve zafere ulaştırmak için birleşmeye ve omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz.’’

 

 

 

AdminAdmin