EKONOMİ
Giriş Tarihi : 11-03-2019 10:09

Pimtaş Plastik mükemmelliyet merkezi kuracak

Pimtaş Plastik mükemmelliyet merkezi kuracak

Plastik inşaat malzemeleri alanında faaliyet gösteren Pimtaş Plastik, mükemmeliyet merkezi kurmaya hazırlanıyor. Ar-Ge ve mükemmeliyet merkezi için 3 bin 500 metrekare yer ayıran firma, ayrıca 35 kişilik kuluçka merkezi kuracak.

Ar-Ge Merkezi Teşvik Belgesi almaya hak kazandıklarını ifade eden Pimtaş Ar-Ge Müdürü Özlem Kozankurt, sadece Kocaelide değil, tüm Türkiyede Ar-Ge alanında lider olmak istediklerini söyledi. İleri teknoloji ve katma değerli ürün ve bilgi üretimi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Kozankurt, yalnızca kurumları değil, aynı zamanda girişimcileri de Ar-Ge ve prototipleme çalışmaları için beklediklerini aktardı. Pimtaşın Ar-Ge konusundaki en önemli yatırımı olan Pimargenin Gebzenin Ar-Ge üssü konumunda olduğunu dile getiren Kozankurt, 30 kişilik personel ile başka firmalara da Ar-Ge ve inovasyon alanında hizmet verdiklerini kaydetti.

"Mükemmeliyet merkezi için yer tahsisi yapıldı"

Türkiyenin Ar-Ge kapasitesini artırmak ve geliştirmek amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge firmalarına destek, teşvik ve muafiyetler sağlandığını ileten Özlem Kozankurt, Pimtaşın bu firmalardan biri olduğunu aktardı. Kozankurt, yıl içinde 10 ila 25 adet Ar-Ge projesi gerçekleştirdiklerini söyledi. Bundan sonraki hedeflerinin bir mükemmeliyet merkezi oluşturmak olduğunu anlatan Kozankurt, konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini vurguladı. İşletmelerinin bugün itibarıyla 60 bin metrekare kapalı alanda hizmet verdiğine dikkat çeken Kozankurt, bunun yaklaşık olarak 3 bin 500 metrekaresinin sadece Ar-Ge ve mükemmeliyet merkezine ayrıldığının altını çizdi. Bu alanı 10 bin metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Kozankurt, yer tahsisinin yapıldığını söyledi.

Kuluçka merkezi kurmayı planlıyor

Ayrıca kuluçka merkezi kurmayı planladıklarını ifade eden Özlem Kozankurt, bu merkezin 35 kişilik olacağını aktardı. Kozankurt, "Mühendislik bölümümüz ve özel sınıflarımız var. İki üniversite ile anlaşma yaptık. Bunlardan biri Okan Üniversitesi. Bu üniversite ile yaptığımız anlaşmaya göre, rektörlüğü bağlı bir master programı uyguluyoruz. Kendi Ar-Ge merkezimiz içinde 30a yakın öğrencimiz var ve bu öğrenciler civar firmalarda çalışan arkadaşlarımız. Bu farklı firmalarda çalışan arkadaşlarımız, haftanın üç günü gelip burada iş çıkışı işletme master derslerini alıyor" şeklinde konuştu.

"Ekonomide kadınlar en büyük güçtür"

Pimtaş Plastik olarak 90 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Özlem Kozankurt, "Bu ülkelerin 70ine doğrudan, 20 ülkeye de dolaylı ihracat yapıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Türkiyeyi dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri yapacak en büyük güç olarak görüyorum ülkemizin kadınlarını. Türkiyede sanayinin çarkları artık kadın sanayiciler ve kadın çalışanların öncülüğünde dönüyor diye düşünüyorum.8 mart dünya kadınlar günü kutlu olsun” dedi.

AdminAdmin