EKONOMİ
Giriş Tarihi : 18-11-2013 11:07

Pimtaş, hammaddesini kendisi üretecek

Pimtaş, hammaddesini kendisi üretecek

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Pimtaş, 4 milyon dolarlık yeni bir yatırım gerçekleştirecek.

Gölet, arıtma, sulama, akvaryum, aquapark tesisatları için her türlü plastik boru ve ek parçasını üreten ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın 55 ülkesine ihracat gerçekleştiren Pimtaş, artık hammaddesini de kendisi üretecek.

Üretim esnasında oluşan atıkları geri kazanmak için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) destek alan firma, mart ayında devreye alacağı yeni yatırımıyla yurtdışındaki rakiplerine karşı maliyet avantajı sağlamış olacak. Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nde (GEPOSB) 10 bin metrekarelik alanda yaklaşık 4 milyon dolara inşa edilecek tesiste üretim tamamen otomasyona dayalı, el değmeden gerçekleştirilecek, bugüne kadar çöpe giden yüzde 13’lük üretim artığı da ekonomiye kazandırılacak.

 

 

Hammadde sektör için büyük sorun

 

 

Plastik sektörü temsilcileri için hammaddenin büyük sorun olduğunu söyleyen Pimtaş Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Şamil Tahmaz, “Bu özellikte ürün üreten firmalar hammaddeyi ağırlıklı olarak İtalya’dan temin ediyor. Bu durum da zaman konusunda sıkıntı yaratıyor. PETKİM’in  özellikle PVC alanında ülkemizin ihtiyacını karşılayacak altyapısı yok. Türkiye, bu sektörde çok aktif bir ülke. Fakat ne var ki, ihracat oranı yüksek, ithalata bağımlı. Özellikle kar marjları konusu bizim sektöre endişe ile bakmamıza sebep oluyor. Biz de ürettiğimiz yeni fikirlerle rekabet üstünlüğümüzü korumaya, alanımızda büyümeye çalışıyoruz” dedi.

12 bin ton olan mevcut kapasitenin yılbaşından sonra 18 bin tona, 2015 yılında ise 2 katına çıkacağını kaydeden Şamil Tahmaz, “2014 yılında hizmet verdiğimiz ülke sayısını 55’ten  90’a taşıyacağız.  Şuan yüzde 40 olan dış pazar payımızı ise yüzde 65 yapacağız. İnşaat, tarım, turizm alanlarında büyümeye devam edeceğiz” dedi.

AdminAdmin