SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 18-03-2020 18:51

Pes dedirten manzara!

Pes dedirten manzara!

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm Türkiye genelinde peş peşe önlem paketleri açıklanırken ve ‘Evdekal Türkiye’ sloganıyla zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmaması vurgulanırken Gebze’deki bazı pazarların çok kalabalık olması uyarıların bazı vatandaşlar tarafından uygulanmadığını gösteriyor.

Bu virüsün yayılmaması için Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararlar neticesinde sinema, düğün salonları, kafe ve benzer işletmelerin geçici olarak faaliyetlerinin durdurulması, Cuma namazı ve cemaatle kılınan namazların ertelenmesine rağmen bazı ortamlar bu tedbirlerin yeterince uygulanmadığını gösteriyor.

Gebze’nin Beylikbağı Mahallesi’nde kurulan semt pazarındaki yoğunluk, büyük bir oluşturdu. Pazarın kalabalık olmasına rağmen vatandaşların ısrarla pazara gitmesi ve alışverişine devam etmesine hiçbir yetkili de müdahalede bulunmadı.

 

BAZI KAFELER DE AÇIK

 

Öte yandan Gebze’de bazı pastane ve kafelerde vatandaşların oturması da dikkat çekerken, bu manzarayı gören vatandaşlar, yetkililerin bu konuda denetim yapmasını istediler.

AdminAdmin