SİYASET
Giriş Tarihi : 15-03-2023 13:47   Güncelleme : 15-03-2023 13:50

Özlem Kozankurt aday adaylığını açıkladı

Bölgemizin başarılı ve sevilen iş kadınlarından Özlem Kozankurt, Ak Parti Kocaeli Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Özlem Kozankurt aday adaylığını açıkladı

2018 yılındaki genel seçimlerde de aday adayı olan Özlem Kozankurt’a iş dünyası da destek verdi.

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri için dün Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığına başvurusunu yapan Özlem Kozankurt, bu sabah basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem aday adaylığını açıkladı hem de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Pimtaş firmasında AR-GE ve sürdürülebilirlik koordinatörü görevini yürüten Özlem Kozankurt, hem akademik hem de iş dünyasındaki başarılarıyla ön plana çıkan bir isim.

 

Bölgeme ve ülkeme hizmet etmek istiyorum

 

Özlem Kozankurt, AK Parti’den aday olmasının gerekçelerini ve öz geçmişi anlatarak konuşmasına başladı.

Uzun süredir AK Parti içinde çeşitli kademelerde görev yaptığını belirten Özlem Kozankurt, 2018 yılından AK Parti’den Kocaeli milletvekilliği için aday aday olduğunu ifade ederek, “Siyasete kadın elinin değmesini istiyorum. Bütün bilgi ve birikimimle partim adına bölgemi ve ülkeme hizmet etmek istiyorum. Partimin takdiri ancak her koşuldu partimin başarısı için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

 

İş Dünyasından destek

 

İş dünyasındaki başarılarıyla ön plana çıkan Özlem Kozankurt’a iş dünyasından çok sayıda firma temsilcisi de destek verdi. Toplantıda söz alarak Özlem Kozankurt’a başarı dileklerini açıklayan iş dünyasının kadın yöneticileri, Özlem Kozankurt’u mecliste görmek istediklerini belirttiler.

Öte yandan, Ak Parti'nin Tuzla Kadın kolları ve yöneticileri de toplantıya katılarak Özlem Kozankurt'a başarı ve destek mesajlarını ilettiler.

ÖZLEM KOZANKURT KİMDİR?

Özlem Kozankurt 1981 yılında Kars’ta dünyaya geldi. Sakarya Üniversitesi Siyasal Blimler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunudur. 2004 yılında AK Parti üyesi olan Kozankurt 2015 yılında ilçe yönetiminde görev aldı. 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerinde AK Parti Milletvekili aday adayı oldu. Pimtaş firmasında AR-GE ve sürdürülebilirlik koordinatörü olarak görev alan Kozankurt evli ve 1 çocuk annesidir.

AdminAdmin