KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 13-06-2019 11:57

Özel kursiyerlerden özel sergi

Özel kursiyerlerden özel sergi

Kısa adı (DAREN) olan Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi tarafından Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde açılan El Sanatları Sergisi’nde engelli vatandaşlarımızın birbirinden güzel eserleri sergileniyor.

Açılışa Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, CHP Darıca İlçe Başkanı Gürel Yıldırım, Darıca Halk Eğitim Müdürü Süleyman Özdağ ve birim müdürleri katıldı. Sergide bakır tel örme sanatı olarak ta bilinen filografi sanatının yanı sıra ahşap boyama, keçe, yağlı boya, boncuk tasarım, hama ve el sanatları eserleri bulunuyor. El Sanatları Sergisinin açılışından önce Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi tarafından oluşturulan gösteriler sunuldu. Engelli öğrenciler tarafından şiir ve müzik dinletileri programa renk kattı. Yıl boyunca devam eden okuma yazma kurslarının sertifika töreninde protokol üyeleri tarafından öğrencilere belgeleri takdim edildi.

Programda konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık Eğitimlerini tamamlayarak başarı belgelerini alan özel vatandaşlarımızın belgelerini takdim ettik. Açmış olduğumuz sergide birbirinden güzel eserlerini sergileyen ve bizler için ayrı bir önemleri olan özel vatandaşlarımızın ellerine sağlık. Tüm eserler çok anlamlı ve güzel olmuş. Darıca Belediyesi olarak her daim özel vatandaşlarımızın hizmetinde ve emrinde olmaya, onlar için ne gerekiyorsa elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya devam edeceğiz dedi.

AdminAdmin