SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 13-05-2022 09:36

Özçelik-İş’te Koç güven tazeledi

Özçelik-İş’te Koç güven tazeledi

Özçelik-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin 12’nci olağan genel kurulunda seçime tek aday ve liste ile gidildi. Şube başkanlığına yeniden Şerafettin Koç seçildi

Darıca Elite Otel’de gerçekleşen kongrede 136 delegeden 131’i katılıp oy kullandı. Şerafettin Koç başkanlığındaki tek listeyle gidilen kongrede bir oy geçersiz sayılırken yeni yönetim 130 oyla güvenoyu edindi. Kongreye Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun, Gebze Sendikalar Birliği sözcüsü ve Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir, Gebze EYT Derneği Başkanı Nuh Erdoğan Erdoğan, Özçelik-İş Sendikası’nın ülke genelinden şube başkanları da katıldı. Kongrede divan başkanlığını Özçelik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun üstlendi.

Genel Kurulda, bir konuşma yapan Genel Başkan Değirmenci, dünyadaki ve ülkemizdeki siyasal, toplumsal ve ekonomik konulardan, sendikal çalışmalara kadar birçok başlığa değindi.

Konuşmasında “Kimin ne dediğine bakmadan, iftira ve karalama kampanyalarına aldırmadan, metal işçileri adına çalışmalarımızı, aralıksız, emin adımlarla yürütüyoruz. Biz bu yola talip olduğumuzda, birilerinin üzerimize geleceklerini, yollarımıza dikenler sereceklerini, mayınlar döşeyeceklerini, çok iyi biliyorduk. Bizler, kutlu olduğuna inandığımız bir dava ruhuyla yola revan olduğumuzda, adeta hak ile batıl savaşının çıkacağını biliyorduk. Sahte sosyal medya hesaplarından ailemize varana kadar saldıracaklarını, satılık gazetecilerin kalemlerinden irin akacağını da biliyorduk. Biz her şeyi biliyorduk da, onların bilmedikleri bir şey vardı. Yüce Allah, tuzak kuranların en hayırlısıydı ve onların tuzaklarını boşa çıkaracağı bilmiyorlardı. Ne yaparlarsa yapsınlar, sevdalısı olduğumuz emekçilere hizmet yolundan, bizleri döndürmeye asla kimsenin gücü yetmeyecektir.

ŞUBE BAŞKANI KOÇ: “TÜM KURULLARIMIZLA GENEL BAŞKANIMIZI DESTEKLİYORUZ”

“Şubemizin 11.Olağan Genel Kurulda verilen görevin onurunu ve sınıfın emanetini 12. Olağan Genel Kurula taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Şube Başkanı Şerafettin Koç ise, “Sendikamız ve şubemiz, değişimi yakalayıp, değişimi belirleyecek politikaları üretmede bilgiyi kullanmayı, katılımcı, demokratik, çağdaş ve kurumsallaşmış sendikacılığı kendine ilke edinmiş ve buna uygun duruş sergilemeyi başarmıştır. Bu doğrultuda bölgemizde de ciddi bir sendikal mücadele yaparak, çalışmalarımızı hayata geçirdik. Şube kongremizden bir hafta sonra yapılacak olan Kayseri Şube Genel Kurulu ile şube genel kurullarımızı bitireceğiz. Genel Merkez Genel Kurulunu bu yıl içerisinde gerçekleştireceğiz. Gebze Şubesi olarak, Genel Başkanımız Yunus Değirmenci’nin genel sekreterliği ile başlayan ve genel başkanlığı ile devam eden süreçte, hem şubemize hem de teşkilatımıza çok önemli hizmetler ve çalışmalar yaptığına inanmaktayız. Bu nedenle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu hizmetlerin artarak devam edeceğine inandığımızdan doğal genel başkan adayı olması yanında Mart ayı sonunda Adana şube genel kurulu öncesi açıklamış olduğu genel başkan adaylığını tüm kurullarımızla desteklediğimizi bir kez daha bu kürsüden bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yolunuz açık olsun Genel Başkanım” diyerek desteğini ortaya koydu.

Özçelik-İş Gebze Şubesi’nin 12’nci kongresinin ardından kurullar şu isimlerden oluştu.

YÖNETİM KURULU

Şerafettin Koç (Başkan), Selçuk Durmuş (Şube Sekreteri), Saffet Karasu (Şube Mali Sekreteri), Hamza Ertekin (Şube Teşkilatlanma Sekreteri), Ferhat Babadağı (Şube Eğitim Sekreteri)

YÖNETİM KURULU YEDEK

Arif Kurt, İbrahim Kurtoğlu, İbrahim Çam, Selami Bük, Mustafa Dağcı

DENETLEME KURULU ASİL

Güngör Ocak, Mehmet Alay, Yalçın Çağman

DENETLEME KURULU YEDEK

Selmani Erul, Cihan Gezgin, Nihat Karadeniz

DİSİPLİN KURULU ASİL

Necati Sözen, Semih Fıçıcı, Nazlı Kaya

DİSİPLİN KURULU YEDEK

Murat Tatlısevim, Ahmet Başoğlu, Ali Özcan

ÜST KURUL DELEGELERİ

Şerafettin Koç, Arif Kurt, Cihan Gezgin, Ferhat Babadağı, Güngör Ocak, Hamza Ertekin, Mehmet Alay, Mustafa Dağcı, Nazlı Kaya, Saffet Karasu, Selami Bük, Selçuk Durmuş, Selmani Erul, Semih Fıçıcı

 

 

 

AdminAdmin